Spitalul Municipal Fălticeni ar putea închide un sector COVID. Măsura este prevăzută de la 1 decembrie. 70% dintre paturile zonei COVID sunt libereExclusiv

Spitalul Municipal Fălticeni ar putea închide un sector COVID. Măsura este prevăzută de la 1 decembrie. 70% dintre paturile zonei COVID sunt libere

       Accesări: 2667

Schimbări la începutul sezonului rece. Unul dintre cele două sectoare COVID din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni ar putea fi închis peste câteva zile. Măsura vine în contextul scăderii permanente a numărului pacienților infectați cu noul coronavirus.

În momentul de față 70% din paturi sunt libere, iar această situație nu justifică funcționarea celor două sectoare COVID din cadrul unității medicale.

Mai precis, 29 pacienți COVID sunt internați la spitalul din Fălticeni, 4 dintre aceștia cu forme ușoare, 15 cu forme medii, 6 cu forme grave și 4 cu forme critice, fiind libere 65 locuri.

Managerul Vlad Morariu intenționează să notifice DSP Suceava cu privire la închiderea unuia dintre sectoarele COVID.

Este vorba despre sectorul care funcționează în cadrul fostei maternități de pe strada Ion Creangă. Acesta ar putea fi închis de la 1 decembrie.

„Intenționăm să închidem cât mai curând unul dintre cele două sectoare COVID ale spitalului din Fălticeni. Numărul pacienților cu coronavirus este tot mai scăzut, iar numărul de paturi libere este de peste , a declarat Vlad Morariu în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni. „Am monitorizat ultima perioadă și se observ un regres important, din acest punct de vedere al numărului internărilor pacienților cu noul coronavirus. Vom anunța și la DSP despre intenția noastră de a reduce numărul de paturi în sectorul COVID.”

Numărul de paturi ar putea fi diminuat în sectorul COVID din noul spital

Managerul spitalului fălticenean spune că atât timp cât numărul cazurilor și al internărilor pacienților infectați cu coronavirus este într-o continuă scădere „nu vede de ce DSP ar refuza o astfel de cerere”.

Personalul din sectorul COVID care funcționează pe strada Ion Creangă va fi relocat în noul spital.

Managerul Morariu afirmă că, în schimb, va fi păstrată zona amenajată în cadrul Secției Medicină Internă, din noul spital.

Însă, aici, sectorul COVID ar putea rămâne de luna viitoare cu 30 de paturi, în loc de 55 câte sunt în prezent.

Secția Boli Infecțioase va fi transferată în fosta Maternitate

Odată cu închiderea sectorului COVID de pe strada Ion Creangă se va produce o nouă schimbare la nivelul unității medicale.

Clădirea fostei Maternități va reveni Secției Boli Infecțioase, care va putea fi transferată de pe Maior Ioan, după ce se va face dezinfecție generală în corpul de clădire de pe strada Ion Creangă. Cel puțin, acum, acesta este planul conducerii spitalului.

Aici vor putea fi realizate și circuitele de care această secție are nevoie.

Conducerea spitalului plănuia ca în locul fostei maternități să deschidă un compartiment de îngrijiri paliative, însă prioritățile sunt altele la momentul de față.

După relocarea Secției Boli Infecțioase în spațiul fostei maternități, clădirea medicală de pe Maior Ioan va fi păstrată pentru „zile negre”, aici urmând să funcționeze viitorul sector COVID, dacă va urma un nou val de infectări.

ȘTIRI