Spitalul din Fălticeni primește un nou lot de aparatură și echipamente ultramoderne. Fonduri de 4,8 milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății și Primăria FălticeniExclusiv

Spitalul din Fălticeni primește un nou lot de aparatură și echipamente ultramoderne. Fonduri de 4,8 milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății și Primăria Fălticeni

       Accesări: 2653

Fonduri pentru un act medicale. Spitalul Municipal Fălticeni a primit de curând un nou lot de aparatură ultramodernă, care completează instrumentarul și tehnica de ultimă generație achiziționată în ultimul an. 28 de echipamente de înaltă performanță au intrat în dotarea noii unități medicale, aflată la un pas de deschidere.

Banii pentru achiziția acestora provin de la Ministerul Sănătății și de la Primăria Municipiului Fălticeni.

Conducerea spitalului a făcut o nouă solicitare de finanțare către minister și autoritățile locale. Cererea, înaintată la începutul lunii mai, a primit răspuns favorabil din partea ambelor instituții, managerul Vlad Morariu apreciind deschiderea și promptitudinea alocării fondurilor pentru aparatura medicală.

„Am făcut o solicitare către Ministerul Sănătății pentru alte echipamente destinate noului spital. Am avut o discuție și cu domnul primar Cătălin Coman care m-a asigurat de întreg sprijinul său pentru această investiție importantă. Noile dotări completează necesarul spitalului nostru, din dorința de a oferi un act medical de înaltă calitate.”, a declarat managerul Morariu în exclusivitate pentru Cotidianul Cronica de Fălticeni. „Am achiziționat cu fonduri de la minister și de la primărie echipamente la fel de importante ca și cele pe care le-am primit anul trecut. Avem un spital nou cu dotări de ultimă generație.”

4,8 milioane de lei pentru noul lot de aparatură medicală

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

El a mai explicat că în noul spital va fi transferată și aparatură medicală performantă din actualul pavilion central.

Valoarea noului lot de aparatură medicală pentru spitalul din Fălticeni se ridică la 4,8 milioane de lei.

Lotul de echipamente a fost cumpărat cu fonduri din două surse. Prima finanțare este în valoare de 3.865.600 lei, din care 3.468.000 lei este contribuția Ministerului Sănătății, iar 397.600 lei reprezintă contribuția Primăriei Fălticeni.

Cea de-a doua finanțare este realizată exclusiv din bugetul local și se ridică la 926.500 de lei.

În altă ordine de idei, Primăria Fălticeni a alocat 1.324.000 de lei (27,5%), din cei 4.800.000 milioane direcționați pentru noua serie de echipamente medicale.

Ce noutăți au intrat în dotarea spitalului?

Noile achiziții completează necesarul pe zonele de Radiologie și Imagistică Medicală, Anatomie patologică, Laborator analize medicale și Sterilizare. Echipamente au fost cumpărate și pentru noul bloc operator al spitalului, pentru Secția ATI și Compartimentul Primi Urgențe.

Din același lot, un alt set de aparatură a fost achiziționat pentru specialitatea Recuperare medicală (kinetoterapie).

Noul spital și-a îmbogățit partea de dotare cu două ecografe, unul multifuncțional și unul pentru cardiologie, un electrocauter, un aparat de radiologie și o masă de autopsie cu rabatare.

Au mai fost cumpărate 16 monitoare pentru funcții vitale, alte 3 monitoare de înaltă performanță, o masă de terapie, un timpanometru și un aparat diapulse.

La acestea se mai adaugă două ecografe pentru urologie și ginecologie.

Valoarea investițiilor în echipamentele noi achiziționate pentru noul spital se cifrează la aproximativ 30 de milioane de lei.

În ceea ce privește deschiderea noului spital, managerul Morariu a subliniat că dintre cele trei avize necesare funcționării unității medicale, doar unul a fost emis până acum. Vlad Morariu s-a arătat optimist și afirmând că este de așteptat ca cele două avize să fie eliberate în cursul lunii acesteia.

ȘTIRI