Asociația „The Human Republic” strânge cărți de povești pentru copiii defavorizați din Fălticeni și din mediul ruralLocal

Asociația „The Human Republic” strânge cărți de povești pentru copiii defavorizați din Fălticeni și din mediul rural

       Accesări: 272

Vacanță, povești și copii. Acestea sunt cuvintele cheie ale unei campanii prin care se dorește deschiderea apetitului pentru lectură în rândul celor mici. Asociația caritabilă „The Human Republic” și-a propus mai întâi să adune un fond de carte pentru a-l folosi vara aceasta într-o acțiune denumită „O carte, un viitor”.

Inițiatorii doresc stimuleze cititul în rândul copiilor defavorizați, în detrimentul timpului petrecut pe tablete, la televizor sau pe telefoane mobile.

Pentru a realiza fondul de carte, Asociația „The Human Republic” organizează o colectă în mediul școlar.

Elevii pot dona cărți de povești, autori români sau străini, sau colecții de povești, centrul de strângere al cărților fiind Colegiul Național „Nicu Gane”. Oricine este binevenit să se alăture campaniei de strângere a cărților pentru cei mici.

Acestea vor ajunge la elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” incluși într-un program umanitar-educațional „Școală după școală”, prin care copii defavorizați din Fălticeni și din mediul rural sunt pregătiți suplimentar la materiile de bază, lor fiindu-le oferită și o masă caldă.

În perioada pandemiei, proiectul derulat de Asociația „The Human Republic” și susținut financiar de firma Rogelya a fost întrerupt din motive lesne de înțeles.

Donatorii pot aduce cărțile de povești la Colegiul Național „Nicu Gane”. Colecta de carte începe pe 22 iunie.

Prin acțiunea „O carte, un viitor” se urmărește apropierea copiilor defavorizați de universul lecturii, în perioada vacanței de vară.

ȘTIRI