Dosare penale pentru doi șoferi din Vulturești și Dolhasca. Polițiștii i-au depistat sub influența alcooluluiRural

Dosare penale pentru doi șoferi din Vulturești și Dolhasca. Polițiștii i-au depistat sub influența alcoolului

       Accesări: 2337

Condusul mașinii sub influența băuturilor alcoolice este un sport printre unii șoferi. Zona Fălticeni nu face excepție, săptămânal fiind depistați șoferi care îmbrățișează această practică. Două noi dosare penale au fost întocmite pentru doi „curajoși” care au uitat că legea nu tolerează astfel de abateri.

Lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Dolhasca au oprit, la orele serii, un autoturism condus de către un localnic.

La sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii efectuau un control de rutină pe DJ 208 A.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenții l-au testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice din sânge.

După aproximativ o oră, lucrătorii din cadrul SPR Preutești au depistat un alt șofer care s-a „cinstit” înainte să plece la drum.

Polițiștii au oprit pentru un control pe D.J. 208 C, pe raza comunei Vulturești, în satul Pleșești, un automobil condus de un bărbat de un localnic în vârstă de 47 ani.

Oamenii legii l-au testat pe șofer cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat două probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Ambii șoferi s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

ȘTIRI