Spitalul din Fălticeni înființează un Centru de Evaluare pentru pacienții COVID. Acesta va fi funcțional din 25 ianuarieSănătate

Spitalul din Fălticeni înființează un Centru de Evaluare pentru pacienții COVID. Acesta va fi funcțional din 25 ianuarie

       Accesări: 1866

Element de noutate în sistemul medical local. Spitalul Municipal Fălticeni înființează un Centru de Evaluare pentru pacienții COVID. Managerul Vlad Morariu afirmă că structura este aproape finalizată și va fi funcțională începând din 25 ianuarie.

Centrul de evaluare este o structură organizată în cadrul unității medicale, care dispune de paturi și unde se acordă servicii de tip spitalicesc, pentru spitalizare de zi.

Rostul unei astfel de structuri este de a evalua şi trata pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus.

Centrele de evaluare sunt organizate separat faţă de zona de spitalizare continuă şi spitalizare de zi non-COVID, însă oferă acces facil la Ambulatoriu, serviciul de primiri urgenţe și laboratoarele de investigaţii.

Noua structură va funcționa la etajul 1 al spitalului din Fălticeni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Programul centrului de evaluare pentru pacienții COVID va fi între orele 7 și 15.

Centrul de evaluare include cabinete de consultaţii, săli de tratamente, saloane, rezerve cu minimum două paturi pentru spitalizare de zi, spaţii administrative şi, după caz, laborator de analize medicale şi laborator de radiodiagnostic.

Structura medicală, ce face parte din Planul de măsuri al Ministerului Sănătății pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de coronavirus, este deja avizată favorabil de DSP Suceava.

Specialiștii instituției au vizitat și analizat la fața locului modul cum se prezintă acest centru, din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, destinat testării și evaluării pacienților COVID.

La nivel județean au fost înființate alte trei centre similare în unitățile medicale din Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc.

ȘTIRI