Incendii de vegetație scăpate de sub control. Pompierii au intervenit în satul Mihăiești și la iazurile din FălticeniLocal

Incendii de vegetație scăpate de sub control. Pompierii au intervenit în satul Mihăiești și la iazurile din Fălticeni

       Accesări: 4498

Cu focul nu este de glumă. Proprietarii de terenuri obișnuiesc să ardă miriștile în această perioadă, pentru a scăpa mai ușor de resturile vegetale din culturile agricole. De aici și până la un incendiu de amploare nu este decât un pas, atunci când focul deschis este lăsat nesupravegheat.

Pompierii au intervenit la două astfel de incendii, scăpate de sub control, în comuna Horodniceni și în Fălticeni.

Primul s-a produs miercuri, în zona iazurilor Șomuz, iar cel de-al doilea în satul Mihăiești. Focul s-a întins pe o suprafață de aproximativ cinci hectare de miriște.

În astfel de cazuri, intervențiile pompierilor nu sunt deloc ușoare.

Autospecialele nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces, nu exista surse de alimentare cu apă în zonă sau suprafața care arde este foarte mare.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pompierii cer populației să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice.

Ei le reamintesc proprietarilor de terenuri agricole pot fi sancționați, dacă încalcă prevederile legilor actuale și normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Amenzile pe care le pot primi sunt între 1.000 și 2.500 de lei.

ȘTIRI