Spitalul din Fălticeni este pregătit să treacă în scenariul roșu. Întrunire între managerul Morariu și prefectul Moldovan. Numărul paturilor va fi suplimentatSănătate

Spitalul din Fălticeni este pregătit să treacă în scenariul roșu. Întrunire între managerul Morariu și prefectul Moldovan. Numărul paturilor va fi suplimentat

       Accesări: 2732

Acțiune în sistemul sanitar. Valul cinci al pandemiei începe să-și piardă din intensitate, însă autoritățile rămân prudente și vor să se asigure că unitățile medicale sunt pregătite să treacă cu bine și de acest hop. Prefectul Alexandru Moldovan s-a deplasat la Fălticeni pentru o ședință de lucru la sediul Spitalului Municipal Fălticeni, unde a purtat discuții cu managerul Vlad Morariu.

Întrunirea s-a desfășurat luni, 31 ianuarie, tema întâlnirii fiind operaționalizarea paturilor necesare pentru sectorul COVID.

Spitalul din Fălticeni are la momentul actul 65 de paturi alocate pentru pacienții adulți infectați cu noul coronavirus și 30 de paturi pentru pacienții pediatrici cu aceeași infecție.

Prefectul Sucevei apreciază deschiderea conducerii spitalului fălticenean

La acestea se adaugă două paturi de ATI COVID, urmând ca în zilele următoare numărul paturilor ATI COVID să fie dublat.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Prefectul a remarcat totala deschidere a echipei de conducere a Spitalului Municipal Fălticeni în ceea ce privește preluarea gestionării pacienților COVID pediatrici, alături de Spitalul Municipal Rădăuți, precum și operaționalizarea unui număr suplimentar de 29 de paturi destinate patologiei COVID, raportat la prevederile scenariului galben din planul de reziliență al sistemului județean de sănătate.

Managerul unității sanitare a arătat că spitalul fălticenean este pregătit să treacă în scenariul roșu, dacă numărul de pacienți confirmați la nivel județean și care necesită internare o va impune.

Scopul acestei suplimentări a numărului de paturi este și de protejare a Spitalului Județean de Urgență Suceava, astfel încât acesta să poată gestiona și cazurile cu patologie non–COVID, precum și cazurile pacienților cu forme critice existente la nivelul întregului județ.

Grad de ocupare ridicat în sectorul COVID al spitalului

La momentul actual sunt 76 de pacienți internați în sectorul COVID al Spitalului Municipal Fălticeni, dintre care 56 adulți și 20 de copii. La unitatea ATI COVID sunt internați doi pacienți.

Gradul de ocupare al paturilor este de 86% în sectorul COVID destinat adulților și de 66% în sectorul COVID destinat copiilor.

În municipiul Fălticeni sunt raportate 282 de cazuri active de coronavirus, la data de 31 ianuarie, cu aproximativ 50 mai puține decât pe data 27 ianuarie când s-au înregistrat 325 cazuri, vârful valului cinci al pandemiei la nivel local.

Infecțiile COVID au scăzut și la nivelul zonei Fălticeni, unde sunt raportate 700 de cazuri active.

ȘTIRI