Dosar penal pentru un șofer fălticenean care conducea în zig-zag. Polițiștii erau chiar în urma lui. Bărbatul se afla sub influența alcoolului. El și-a avariat mașinaLocal

Dosar penal pentru un șofer fălticenean care conducea în zig-zag. Polițiștii erau chiar în urma lui. Bărbatul se afla sub influența alcoolului. El și-a avariat mașina

       Accesări: 5248

Aventură, la primele ore ale dimineții, încheiată cu accident. Un fălticenean a ieșit la plimbare cu mașina, însă modul cum a făcut-o le-a atras atenția agenților de la rutieră. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, circula pe Bulevardul 2 Grăniceri, înainte de podul viaduct, ca și când strada era a lui.

Șoferul, afla la volanul unui Volkswagen Passat CC, era băut bine și se deplasa cu mașina în zig-zag, ajungând până pe contrasens.

Totul s-a petrecut duminică, 30 ianuarie, la ora 2:30.

El a pornit din zona unui magazin și se îndrepta spre intersecția cu strada Plutonier Ghiniță (spre OMV și Romfour).

Patrula Biroului Rutier Fălticeni se afla în preajmă, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, și a observat totul.

Alma Clinic

După prima escapadă pe sensul opus, oamenii legii au pornit semnalele de avertizare luminoasă și sonoră și au plecat după șofer. Acesta și-a dat seama că lucrurile s-au complicat, a accelerat și s-a îndreptat spre strada Plutonier Ghiniță.

Oamenii legii spun că șoferul, de 44 de ani, circula și fără luminile aprinse. Plecați în urmărirea lui, polițiștii au parcurs o distanță scurtă, de câteva sute de metri, aventura încheindu-se cu un accident în sensul giratoriu amplasat în zona Romfour – OMV, într-un viraj la dreapta.

Șoferul a pierdut aici controlul mașinii, a pătruns pe scuarul care separă cele două sensuri, distrugând două indicatoare rutiere, după care s-a oprit în mijlocul drumului, pe sensul său de mers.

Polițiștii l-au testat pe șofer, rezultat indicat de aparat fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fălticeneanul s-a ales cu doar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

ȘTIRI