Spitalul din Fălticeni are două ambulanțe noiLocal

Spitalul din Fălticeni are două ambulanțe noi

       Accesări: 1591

Autospeciale noi pentru transportul pacienților. Spitalul Municipal Fălticeni și-a înnoit parcul auto în această primăvară, cu încă o ambulanță de ultimă generație. Unitatea medicală dispune în prezent de două autovehicule de tip A2.

Ambele autospeciale, marca Renault, sunt fabricate în Franța și carosate în România.

Achiziționate din fondurile spitalului, prin programul Rabla, noile ambulanțe au costat peste 320.000 de lei fiecare.

Conducerea unității medicale a făcut în câteva rânduri demersurile necesare la Ministerul Sănătății pentru a primi măcar o autospecială, însă mașinile noi au fost repartizate către unitățile medicale din orașele mari.

Până în toamna anului trecut spitalul din Fălticeni avea în parcul auto două autospeciale vechi de 20 de ani și cu peste 1,5 milioane de kilometri parcurși.

Noile ambulanțe Renault Master dispun de echipamente și dotări care corespund cerințelor în domeniu.

Acestea au șase locuri, trei în cabină și alte trei în compartimentul cu echipamente medicale.

Echipate cu trei prize de oxigen și aspirator portabil, autospecialele mai dispune de două tărgi, ventilator monitor și dotări pentru primul ajutor. Pe partea de dotări, ambulanțele A2 dispune de patru butelii cu oxigen și un injectomat.

Compartimentul destinat transportului pacienților beneficiază de un sistem de aer condiționat.

Ambulanțele sunt folosite pentru transportul pacienților la externare sau atunci când aceștia trebuie să ajungă într-o altă secție exterioară pentru investigații medicale.

ȘTIRI