Se caută soluții pentru sprijinirea fermierilor și crescătorilor de animale din județul SuceavaActualitate

Se caută soluții pentru sprijinirea fermierilor și crescătorilor de animale din județul Suceava

       Accesări: 341

Consiliul Județean Suceava a convocat pentru ziua de miercuri, 29 aprilie, o ședință de lucru la care au fost invitați membrii reprezentativi ai asociațiilor fermierilor, crescătorilor de animale, dar și cei ai autorităților și instituțiilor publice cu competențe în domeniu, în vederea identificării problemelor cu care aceștia se confruntă, dar și a soluțiilor de remediere a acestora.

Întâlnirea de miercuri are loc în contextul anunțului făcut de Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, că ministerul a alocat 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a subvenționa contractele de asigurare ale fermierilor împotriva secetei.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare va fi deschisă în prima jumătate a lunii mai și toate dosarele eligibile vor fi finanțate.

Subvenția va fi de 70% din valoarea poliței de asigurare, în creștere pentru fermierii mari. De asemenea, va fi deschisă o singură sesiune anuală.

Această măsură vine în continuarea celei privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Dezbaterile recente au arătat necesitatea adoptării unor măsuri imediate, întrucât o parte a veniturilor populației județului Suceava sunt reduse de pandemie, cu referire directă la salariații în șomaj tehnic și persoanele din domeniul agricol.

ȘTIRI