Școala „Alexandru Ioan Cuza” face înscrieri pentru clasa pregătitoare. 25 de locuri la Step by Step și 50 la sistemul clasic. Condiții de studiu deosebiteEducație

Școala „Alexandru Ioan Cuza” face înscrieri pentru clasa pregătitoare. 25 de locuri la Step by Step și 50 la sistemul clasic. Condiții de studiu deosebite

       Accesări: 1432

Primii pași spre școală. Luni începe înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, iar părinții sunt așteptați să treacă pragul unităților de învățământ. Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” deschide porțile educației pentru cei mai mici elevi, care din toamnă vor păși într-un mediu nou, plăcut și atractiv.

Condițiile oferite sunt deosebite, iar resursele de calitate și actul de predare modern fac extrem de atractivă oferta școlară a unității de învățământ din Fălticeni.

Clasa pregătitoare și în sistemul Step by Step

Pentru noul an școlar 2022-2023, la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” vor fi organizate trei clase pregătitoare. Două dintre acestea sunt alocate elevilor care vor urma forma tradițională de învățământ, pentru care sunt disponibile 50 de locuri.

În oferta educațională revine clasa Step by Step, unde sunt 25 locuri.

Mahanu Design

Tot mai populară în alegerile părinților, alternativa educațională Step by Step așază copilul, personalitatea și abilitățile acestuia,în centrul procesului de predare-învățare, educația fiind individualizată.

Metoda respectă programa școlară a Ministerului Educaţiei Naționale, dar nu există teme pentru acasă, copiii nu sunt puși în situația de a concura unul cu celălalt pentru a evita efectele psihologice negative, iar evaluarea este continuă și ține cont de capacitatea fiecărui copil în parte.

Cunoștințele teoretice dobândite sunt similare celor din învățământul tradițional, în schimb este cultivată capacitatea de adaptare în societate sau în oricare alt tip de mediu educațional ulterior; copiii sunt încurajaţi să facă alegeri, să îşi exprime ideile în mod creativ, să se ajute reciproc, să gândească liber și să îşi dezvolte abilităţile de gândire critică.

Astfel, în sistemul Step by Step copilul învață prin descoperire și interacțiunea sa cu mediul, iar familia și comunitatea sunt încurajate să fie parte din acest proces.

180 de ani de tradiție

Școala „Alexandru Ioan Cuza” înseamnă 180 de ani de tradiție în educație, perioadă în care s-au format numeroase personalități ale orașului Fălticeni.

Rezultatele obținute la concursuri, examene și olimpiade au făcut ca unitatea de învățământ să fie unul din promotorii excelenței la nivel local.

Alte câteva avantaje, pentru înscrierea copiilor la această unitatea de învățământ, sunt descrise de directoarea Brândușa Nisioi care evidențiază implicarea și nivelul de pregătire al profesorilor, atitudinea și modul lor de comunicare, atmosfera de studiu și, nu în ultimul rând, condițiile de studiu.

Școala beneficiază de o sală de sport modernă, două terenuur de sport pe măsură, laboratoare bine dotate, iar pentru cei mici, elevii de la clasa pregătitoare este disponibil și un loc de joacă.

Merită amintit și faptul că Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” este singura din Fălticeni unde există clase cu studii intensive de limba engleză și unde pot fi obținute atestatele Cambridge, o marcă a excelenței în comunicarea în limba engleză, certificatele fiind recunoscute de mii de organizații din întreaga lume.

Detalii privind înscrierea la clasa pregătitoare

Perioada de înscriere pentru clasa pregătitoare este 11 aprilie – 10 mai 2022.

Pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, părintele va completa o cerere-tip, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea.

Copiii care nu împlinesc 6 ani până la 1 septembrie și care au mers la grădinița se pot înscrie în clasa pregătitoare, pe baza recomandării de la grădiniță.

La solicitarea părintelui, unitatea de învățământ cu nivel preșcolar poate transmite recomandarea și prin poștă cu confirmare de primire sau prin mijloace electronice.

Părintele depune, în momentul completării cererii – tip de înscriere la unitatea de învățământ, sau, după caz, în momentul validării acesteia, o copie a actului de identitate propriu și o copie a certificatului de naștere al copilului, certificate conform cu originalul de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale.

În cazul în care cererea-tip de înscriere este completată pentru un copil care împlinește vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, alături de documentele menționate, părintele transmite și o copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare.

Copiii care nu au mers la grădinița sau pentru cei care acum s-au întors din străinătate vor fi evaluați de către Cetrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE).

Mai multe relații privind înscrierea la clasa pregătitoare puteți obține la numărul 0230 542 828.

ȘTIRI