S-a majorat la 800 de lei nivelul maxim de venituri până la care persoanele vulnerabile primesc ajutor pentru încălzirea locuințeiActualitate

S-a majorat la 800 de lei nivelul maxim de venituri până la care persoanele vulnerabile primesc ajutor pentru încălzirea locuinței

       Accesări: 4082

Fălticenenii cu venituri până în 800 de lei pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinţei

Nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri a fost majorat la 800 de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat.

În contextul în care, de la data de 1 septembrie 2020, indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14%, de la 704 la 800 de lei, măsura era necesară pentru ca acestea să poată beneficia în continuare de protecție socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 – martie 2021.

Pentru  persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat.

Alma Clinic

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană.

În urma modificărilor apărute, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Fălticeni a anunţat că pot depune cereri pentru acordarea subvenţiei la încălzire, în sezonul rece 2020 – 2021, şi persoanele care au venituri până în 800 de lei.

Pentru a beneficia de subvenţie şi pentru luna decembrie, cererile trebuie să fie depuse până pe data de 15 decembrie.

Cererile se depun la Asociaţiile de proprietari (în cazul persoanelor care locuiesc la bloc), respectiv la Primăria Fălticeni (în cazul persoanelor care locuiesc la casă).

ȘTIRI