Proiect nou pentru Fălticeni. Autoritățile locale pregătesc terenul pentru construirea unei creșe ultramoderneExclusiv

Proiect nou pentru Fălticeni. Autoritățile locale pregătesc terenul pentru construirea unei creșe ultramoderne

       Accesări: 3375

Veste foarte bună pentru părinți. Municipiul Fălticeni va avea după foarte mult timp o instituție care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani. Autoritățile locale pregătesc terenul pentru construirea unei creșe, prima de acest fel de la Revoluție încoace.

Primarul Cătălin Coman spune că proiectul, atât ca și concept constructiv, dar și estetic, este unic în județul Suceava.

Partea de documentație, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și autorizația de construire este finalizată, iar autoritățile locale așteaptă deschiderea axei de finanțare. Termenul limită de depunere este 8 noiembrie 2021.

Creșa va fi un obiectiv de talie medie, aspect care va fi trecut și în denumirea proiectului. Schimbarea titulaturii va fi aprobată luni, 27 septembrie, în ședința Consiliului Local.

Primarul Coman opinează că este nevoie de o creșă și că aceasta reprezintă un obiectiv important pentru fălticeneni.

El a explicat că în ultimii ani au primit tot mai multe cereri din partea părinților, în special de la familiile tinere.

„Noul nostru proiect se înscrie în rândul unor obiective de strictă necesitate pentru comunitatea locală. Am pregătit un proiect care va fi unic în județul Suceava.”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Este un proiect care mizează pe utilitate, modernitate și eficiență. Suntem pregătiți să depunem documentația necesară, însă axele de finanțare nu au fost, deocamdată, deschise. Așteptăm acest moment cu interes. Proiectul este unul foarte important pentru fălticeneni, va completa un gol existent și răspundem în acest fel solicitărilor venite de la numeroși părinți.”

Creșă cu 80 de locuri și facilități moderne

Creșa va fi construită pe strada Nicolae Beldiceanu, între Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” și corpul B al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Aceasta va avea 70-80 de locuri și personal specializat.

Clădirea va avea 3.140 mp și va fi structurată pe două nivele va dispune de încăperi spațioase pentru șapte grupe și toate facilitățile unui obiectiv modern.

La exterior va fi construit un loc de joacă și o parcare.

Ultima creșă s-a închis acum 27 de ani

În urmă cu 40 de ani, pe fondul creșterii natalității, în orașul Fălticeni s-a înființat prima creșă.

La jumătatea anilor ’80 funcționau deja trei unități de acest fel.

Cea mai mare creșă se afla în cartierul 7 Noiembrie (astăzi 2 Grăniceri) la fosta Filatură.

Alte două erau în cartierul Maior Ioan și în clădirea fostei Secții Pediatrie, aflată lângă Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.

Activitatea acestora s-a restrâns treptat după 1990. Ultima creșă din Fălticeni a funcționat până în 1994.

ȘTIRI