Profesoara Dorina Bălășanu s-a stins din viață. Mesaj de condoleanțe din partea colegilor Școlii „Mihail Sadoveanu”Local

Profesoara Dorina Bălășanu s-a stins din viață. Mesaj de condoleanțe din partea colegilor Școlii „Mihail Sadoveanu”

       Accesări: 10839

Este doliu în mediul educațional. Una dintre cele mai iubite și apreciate profesoare, care au predat în municipiul Fălticeni, s-a stins din viață. Dorina Bălășanu a trecut la cele veșnice la vârsta de 69 de ani.

Profesoara este originară din Rădăuți.

S-a născut pe 13 august 1952, iar studiile primare și liceale le-a desfășurat în orașul natal. Este absolventa Facultății de litere din Cluj-Napoca.

Întreaga carieră și-a petrecut-o la catedra de limba engleză de la Școala Generală nr.3 din Fălticeni, unde a primit repartiție în septembrie 1976.

Apropiată de elevi, Dorina Bălășanu și-a găsit loc în inima fiecărui elev prin delicatețea și atenția pe care le oferea fiecăruia în parte.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Colegii profesoarei au ținut să transmită un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate, punctând valorile pe care ea le promova mereu: prietenia și devotamentul.

„A plecat dintre noi Dorina Bălășan, profesor de engleză al școlii de la repartiție și până la pensionare.

A fost un cadru didactic devotat, un om de o rară delicatețe și implicare și un prieten de nădejde.

Toți cei care au cunoscut-o, cadre didactice și elevi, au avut ce învăța de la ea.

Viața are legile ei și nu putem decât să vărsăm o lacrimă și să-i păstrăm neștearsă amintirea.

Condoleanțe familiei!”

Familistă convinsă, mamă a două fete, Dorina Bălășanu s-a remarcat de-a lungul timpului prin calitățile umane și, deopotrivă, profesionale.

Profesoară de limba engleză a format peste 30 de generații de elevi, fiind unanim apreciată de copii și de cadrele didactice.

Dorina Bălășanu face parte din generația de aur de la fosta Școală Generală nr.3, astăzi Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, unde au activat și reputații profesori Ștefan Focșa (biologie), Victoria Pogorevici (matematică), Constantin Bulboacă (istorie), Carmen Șalaru (limba germană), Ghiorghi Cornia (matematică), Vasile Sburlea (limba română), Virgil Radu (geografie), Vasile Dănilă (educație fizică), Angela Focșa (muzică), Paul Miron (matematică) și Constantin Lupu (fizică).

Trupul neînsuflețit al profesoarei Dorina Bălășanu este depus la Biserica Sfântul Ilie.

ȘTIRI