Procurorii l-au trimis în judecată pe tânărul care l-a înjunghiat pe agentul de pază din Fălticeni. Inculpatul este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omorActualitate

Procurorii l-au trimis în judecată pe tânărul care l-a înjunghiat pe agentul de pază din Fălticeni. Inculpatul este cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor

       Accesări: 4675

Oamenii legii l-au adus în fața justiției. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus joi trimiterea în judecată a tânărului din comuna Mălini care l-a înjunghiat de câteva ori pe un alt tânăr din Fălticeni, agent de pază, care se afla în timpul serviciului. Fapta s-a petrecut în dimineața zilei de 22 decembrie 2019, în fața unui club din cartierul Maior Ioan, după ce angajatul firmei RPG i-a cerut unei alte persoane, un adolescent din grupul de băieți cu care venise agresorul, să părăsească localul pentru că deranja clienții.

Agresorul din Mălini are calitatea de inculpat, fiind cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor și altor două infracţiuni, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Potrivit anchetatorilor, la data de 21 decembrie 2019 inculpatul împreună cu mai mulți tineri s-a deplasat la un local public din zona urbană a judeţului Suceava loc unde au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.

Băuți și tâfnoși

Pe fondul consumului exagerat al băuturilor alcoolice tinerii se manifestau într-un mod deranjant pentru ceilalţi clienţi ai clubului – ţipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Comportamentul băieților din Mălini a degenerat, iar unul dintre tineri a adoptat o atitudine jignitoare față de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului.

Era ora 2 dimineața când angajatul firmei de pază a solicitat individului din Mălini să părăsească clubul pentru a nu-i deranja pe ceilalți clienți, solicitare acceptată fără vreo împotrivire din partea persoanei vizate.

După ce tânărul a ieşit din club, urmat de persoana vătămată, şi prietenii tânărului l-au urmat, deplasându-se în afara clubului.

Anchetatorii mai spun că pe fondul stării de ebrietate în care se afla şi totodată deranjat că i s-a solicitat să părăsească clubul, tânărul a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări agentul de pază RPG i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă.

Înjunghiat de mai multe ori

Fără a exista vreo înţelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri a prins victima de gât, din spate, a bruscat-o, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea victimei pe sol, peste treptele de la intrare.

Imediat, de agentul de pază, un tânăr de 21 de ani din Fălticeni, s-a apropiat inculpatul, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un instrument vulnerant, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală (zona rinichilor).

Cercetările efectuate de oamenii legii au scos în evidenţă, pe lângă multitudinea loviturilor aplicate de inculpat şi rapiditatea cu care acesta a lovit victima, şi faptul că nici una din celelalte persoane aflate în preajma persoanei vătămate nu au reuşit să o lovească pe aceasta. După câteva secunde agentul de pază rănit s-a ridicat și a pătruns în interiorul clubului, închizând uşa de acces.

În ceea ce privește comportamentul inculpatului, oamenii legii susțin că aceasta a atras indignarea persoanelor care se aflau de faţă la incident, le-au creat acestora o stare de teamă, fapt care a condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Agentul de pază a fost găsit de ambulanțieri într-o baltă de sânge, fiind transportat la spital cu tensiune 4.

Victima are nevoie de două luni de îngrijiri medicale

Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală, victima a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. Aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale.

În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei.

Imediat după incident, polițiștii l-au căutat la domicliu pe făptaș, însă nu l-au găsit.

După aproape o lună de la săvârșirea faptei, la 16 ianuarie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Arestare preventivă în lipsă

Pe 22 ianuarie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului, pentru 30 de zile, începând de la data punerii în executare efectivă a mandatului de arestare preventivă.

Patru zile mai târziu, oamenii legii l-au prins pe tânărul din Mălini care figura ca urmărit la nivel național.

Inculpatul a fost prins la vamă

Duminică dimineața, pe 26 ianuarie, el a fost identificat la Punctul de Trecerea a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, fiind preluat de o escortă din cadrul I.P.J. Satu Mare și predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava.

Luni, 27 ianuarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a confirmat arestarea preventivă şi executarea mandatului de arestare preventivă.

Individul din Mălini a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Procurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI