Accesări: 9617

L-au luat ca din oală. Polițiștii l-au reținut pe tânărul din comuna Mălini care i-a aplicat mai multe lovituri cu cuțitul unui agent de pază RPG, aflat în timpul serviciului. Întâmplarea s-a petrecut în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2019 în fața unui local din cartierul Maior Ioan.

Individul, în vârstă de 19 ani, a fugit imediat după săvârșirea faptei.

Ulterior, polițiștii l-au căutat la domiciliu, dar nu l-au găsit pe autor.

După aproape o lună de la săvârșirea faptei, la 16 ianuarie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Pe 22 ianuarie judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului, pentru 30 de zile, începând de la data punerii în executare efectivă a mandatului de arestare preventivă.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Patru zile mai târziu, oamenii legii l-au prins pe tânărul din Mălini care figura ca urmărit la nivel național.

Duminică dimineața, pe 26 ianuarie, el a fost identificat la Punctul de Trecerea a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în țară, fiind preluat de o escortă din cadrul I.P.J. Satu Mare și predat polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava.

Luni, 27 ianuarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a confirmat arestarea preventivă şi executarea mandatului de arestare preventivă.

Individul din Mălini a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Procurorii spun că stadiul anchetei penale se află în derulare și nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vor informa opinia publică.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI