Procesiune religioasă pe străzile din Fălticeni. Preoții și mirenii vor însoți racla cu moaștele Sfinților Epictet și AstionReligie

Procesiune religioasă pe străzile din Fălticeni. Preoții și mirenii vor însoți racla cu moaștele Sfinților Epictet și Astion

       Accesări: 8361

Manifestare cu caracter spiritual în preambulul hramului orașului. Marți, 19 iulie, va avea loc procesiunea cu moaștele Sfinților Epictet și Astion, organizată de Protoieria Fălticeni în pragul sărbătorii de Sfântul Ilie. Evenimentul are loc de la ora 18.

Înaintea acesteia, preoții vor oficia slujba Vecerniei, începând cu ora 16.

Procesiunea va porni din curtea Bisericii „Sfântul Ilie”.

Traseul urmat de alai va fi Strada Nicolae Beldiceanu, Piața Agro, Poliția Municipiului Fălticeni, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Spitalul Municipal Fălticeni, Biserica „Adormirii Maicii Domnului”, Aleea Pietonală, Primărie, Centru, Catedrala „Învierea Domnului”, Biserica „Sfântul Ilie”.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a precizat că la procesiune va participa un sobor format din aproximativ 30 de preoți din Protoieria Fălticeni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La evenimentul religios vor participa tineri cu torțe.

Sfinții Epictet și Astion, ce au viețuit în Dobrogea, în perioada creștinismului primar, sunt, alături de Sfântul Ilie, ocrotitorii orașului Fălticeni.

ȘTIRI