Procesiune impresionantă pe străzile Fălticeniului. Ortodocșii pe stil vechi au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului. Doi arhierei au condus cortegiulReligie

Procesiune impresionantă pe străzile Fălticeniului. Ortodocșii pe stil vechi au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului. Doi arhierei au condus cortegiul

       Accesări: 7346

Manifestare de credință la zi festivă. Ortodocșii de stil vechi au celebrat sâmbătă Adormirea Maicii Domnului, sărbătoarea care încheie un post de două săptămâni. După slujba arhierească de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena, a fost organizată procesiunea religioasă pe străzile municipiului Fălticeni.

La inițiativa și cu binecuvântarea PreaSfințitului Sofronie, Episcopul Sucevei, evenimentul s-a desfășurat cu participarea unui alt ierarh, PreaSfințitul Glicherie, și a unui grup numeros grup de preoți și diaconi, alături de câteva sute de credincioși de la parohii din zona Fălticeni.

La eveniment au fost invitați să participe primarul Cătălin Coman și administratorul public Alexandru Rădulescu.

Manifestarea a fost organizată de preotul paroh și protoiereul Sebastian Mogârzan, pregătirile pentru acest eveniment religios fiind pe măsură.

Numeroși participanți au venit la procesiune îmbrăcați în straie populare sau au purtat tradiționala ie românească. Persoane de toate vârstele, copii, tineri, părinți și oameni în vârstă au ținut să ia parte la prima procesiune închinată Maicii Domnului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În fruntea cortegiului s-au aflat bărbații cu drapele ale României și steaguri bisericești, urmați de un grup de mame și copii cu icoane în mâini și câțiva tineri și bărbați care purtau Sfântul Epitaf și un odor al bisericii.

Așezată într-un baldachin ornat cu sute de crizanteme albe și trandafiri roșii, icoana praznicală a fost purtată pe umeri și însoțită pe tot drumul de câteva tinere creștine.

La mijlocul cortegiului s-au aflat preoții, arhierii și diaconii, urmați de alaiul de credincioși.
Procesiunea a pornit din fașa lăcașului, de pe Strada Mihail Sadoveanu, spre 1 Mai, Nicolae Beldiceanu, Bulevardul Revoluției, Centru, și încheindu-se în curtea Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Pe perioada evenimentului religios au fost intonate troparele praznicului Adormirii Maicii Domnului de membrii grupurilor psaltice Theophilos și “Sfânta Casia”, cât și cei de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Evenimentul s-a încheiat cu un Te Deum, slujba de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu, și un cuvânt de mulțumire adresat de protoiereul Sebastian Mogârzan tuturor celor s-au implicat și au participat la prima procesiune organizată cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Pentru buna desfășurare a manifestării au fost mobilizate echipaje ale Poliției Municipiului Fălticeni, Detașamentului de Jandarmi Fălticeni și Poliției Locale Fălticeni.

ȘTIRI