Primul centru de vaccinare din Fălticeni s-a închis. 5.500 de persoane au fost imunizate. Nicio reacție adversăSănătate

Primul centru de vaccinare din Fălticeni s-a închis. 5.500 de persoane au fost imunizate. Nicio reacție adversă

       Accesări: 1956

Final de activitate. Primul centru de vaccinare din municipiul Fălticeni s-a închis începând cu 16 aprilie. Amenajat la parterul noul spital, în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe, spațiul pentru imunizarea populației nu mai este funcțional dintr-un motiv întemeiat.

Unitatea medicală este în plin proces de avizare la terminarea lucrărilor, iar pregătirile pentru deschiderea și operaționalizarea noului spital au intrat în linie dreaptă.

Cu toate acestea, centrul ce vaccinare va mai fi redeschis pentru puțin timp, doar pe 22 și 23 aprilie. Atunci sunt așteptate 80 de persoane pentru rapel.

Doctorul Dorin Vâlceanu, directorul medical al Spitalului Municipal Fălticeni, a coordonat activitatea centrului, unde imunizările au fost făcute cu serul Pfizer-BioNTech.

„Din 16 aprilie am închis centrul de vaccinare. Activitatea noastră s-a desfășurat pe tot parcursul ei fără probleme. Mă bucur că am reușit să ducem la bun sfârșit toate atribuțiile și responsabilitățile.”, ne-a declarat medicul Vâlceanu. „Vom redeschide centrul pentru un scurt timp și doar pentru cele 80 de persoane pe care le așteptăm la rapel, peste exact o săptămână. Le mulțumesc colegilor din spital pentru munca exemplară, pentru sprijin, implicare și suport.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Centrul de vaccinare a dispus de două fluxuri pentru a putea face față programărilor. În ultimele săptămâni s-au vaccinat zilnic între 120 și 150 de persoane.

În cele patru luni și jumătate de activitatea au fost imunizate 5.500 de persoane.

Majoritatea celor vaccinați în spațiul din incinta noului spital sunt din Fălticeni și din zona rurală arondată. Câțiva zeci de locuitori din municipiile Suceava și Botoșani au ales să se programeze, de asemenea, în baza locurilor libere, tot la acest centru.

Medicul Dorin Vâlceanu a subliniat că toți cei care s-au vaccinat nu au înregistrat reacții adverse.

Spre diferență de majoritatea centrelor de imunizare din județ, cel de la noul spital a funcționat doar între orele 8 și 16.

Cei care în ultimele zile au dorit să se vaccineze aici, nu au mai putut face programări, locuri fiind disponibile doar la al doilea centru, amenajat în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

În zona Fălticeni, cei care au ales să se imunizeze împotriva coronavirusului se mai pot vaccina și la centrul din orașul Dolhasca.

ȘTIRI