Lucrări pe infrastructura rutieră din Fălticeni. Bulevardul 2 Grăniceri și strada Filaturii vor primi covor asfaltic nouLocal

Lucrări pe infrastructura rutieră din Fălticeni. Bulevardul 2 Grăniceri și strada Filaturii vor primi covor asfaltic nou

       Accesări: 3557

Primăvara este sezonul curățeniei generale, dar și al reparațiilor drumurilor. Gropile de pe străzile municipiului Fălticeni încep să dispară odată cu lucrările de plombare. Acestea au început de câteva zile, iar drumarii vor turna și covoare asfaltice noi.

Lucrările sunt incluse în contractul multianual pe care reprezentanții Primăriei și ai firmei ELBI l-au semnat anul trecut.

Până acum au fost făcute plombări pe străzile 13 Decembrie, Sucevei, Dogari și Zorilor. Carosabilul a fost, mai întâi, decapat, după care s-a turnat asfaltul.

Lucrările de plombare vor fi încheiate săptămâna viitoare. În paralel s-a lucrat și în cartierul 2 Grăniceri.

Covor asfaltic nou pe Bulevardul 2 Grăniceri și strada Filaturii

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Una dintre străzile care anul acesta va primi covor asfaltic nou este 2 Grăniceri.

Sectorul de drum de la intersecția cu strada Broșteni și până la intersecția cu strada Filaturii va fi modernizat integral. Datorită traficului intens și, mai ales, a sutelor de vehiculelor de tonaj greu care tranzitează zilnic acest tronson, șoseaua s-a deteriorat tot mai mult în ultimii ani.

Denivelările au devenit atât de proeminente, încât acestea depășeau nivelul bordurii scuarului. Acestea au fost decapate recent pentru a pregăti carosabilul pentru asfaltare.

Scuarul a fost îngustat pe ambele părți și beneficiază de borduri noi.

Printre modificările care se vor face odată cu aceste reparații este spațiul de trecere al pietonilor peste scuar. Spațiul va fi mărit cu câțiva metri pe ambele părți, astfel încât pietonii să fie observați mai ușor, în timpul traversării, de către șoferi.

Vizibilitatea este obturată acum de suporturile metalice pentru flori, instalate mult prea aproape de zona de trecere a pietonilor.

După reconfigurare, spațiile de trecere pentru pietoni, de pe scuaruri, vor avea un câmp vizual mai bun.

Lucrări de sistematizare pe strada Filaturii

Schimbări se fac și pe strada Filaturii. Municipalitatea face lucrări de sistematizare, care includ modificări în zona pietonală și la carosabil.

Aici vor fi create noi locuri de parcare, iar strada este lărgită pe ambele părți.

Trotuarele și aleile de acces sunt reconfigurate. Pe un tronson al străzii s-a turnat deja asfalt proaspăt.

Toate aceste schimbări se produc pe fondul creșterii parcului auto din Fălticeni și a cererii tot mai ridicate de locuri de parcare.

Campania de asfaltare ar putea debuta imediat după sărbătorile Pascale. Primarul Cătălin Coman spune că turnarea noului covor asfaltic pe cele două străzi este condiționată de starea vremii.

Pe ambele străzi vor fi turnate două straturi.

ȘTIRI