DSP anunță primele două cazuri Omicron în județul Suceava. Persoanele infectate au venit din Marea BritanieActualitate

DSP anunță primele două cazuri Omicron în județul Suceava. Persoanele infectate au venit din Marea Britanie

       Accesări: 7275

Inevitabilul s-a produs. Tulpina Omicron a ajuns și în județul Suceava. Conform Direcției de Sănătate Publică, două persoane au fost infectate cu varianta amintită.

Ambele sunt din municipiul Suceava.

Este vorba de o mamă, în vârstă de 34 ani, și bebelușul acesteia, în vârstă de 2 luni, care au revenit în vacanța de sărbători din Marea Britanie, acolo unde persoana lucrează.

Acestea au revenit în România pe data de 15 decembrie, iar pe data de 22 decembrie s-au internat în spital, cu simptome ușoare și test PCR pozitiv.

După testele de secvențiere genomică, specialiștii au confirmat infectarea cu tulpina Omicrom a coronavirusului. Evoluția celor doi pacienți a fost favorabilă, ambele persoane fiind externate.

Potrivit DSP Suceava, mama bebelușului nu este vaccinată împotriva coronavirusului.

Din ancheta epidemiologică efectuată de specialiștii aceleași instituții, contacți direcți sunt alți doi copii minori ai mamei, care au stat în carantină, la domiciliu.

Primele cazuri cu varianta Omicron au fost depistate pe 4 decembrie 2020, la două persoane, o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Brașov, și un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vaslui.

Ambele persoane au fost izolate la domiciliu, fiind asimptomatice.

ȘTIRI