Primarul Neculai Perju anunță deschiderea primei licitații pentru rețeaua de gaz natural din Rădășeni și Cornu LunciiExclusiv

Primarul Neculai Perju anunță deschiderea primei licitații pentru rețeaua de gaz natural din Rădășeni și Cornu Luncii

       Accesări: 701

Moment important pentru realizarea unui obiectiv major. Proiectul rețelei de gaz natural pentru comunele Rădășeni și Cornu Luncii intră din luna martie într-o etapă avansată. Primarul Neculai Perju anunță deschiderea licitației prin care va stabili concesionarul distribuției gazului natural pentru cele două localități.

Caietele de sarcini au fost solicitate în prezent de patru mari firme din România.

Edilul comunei Rădășeni spune că până la jumătatea lunii martie așteaptă ca ofertele acestora să fie depuse, după care va urma analizarea lor și desemnarea câștigătorului.

Firmele care și-au exprimat interesul de a gestiona distribuția gazului natural în comunele Rădășeni și Cornu Luncii sunt operatori economici de specialitate cu reprezentare la nivel național.

„De câteva zile am deschis licitația pentru desemnarea firmei care va concesiona distribuția gazelor naturale în comunele Rădășeni și Cornu Luncii. Patru operatori s-au arătat interesați de caietele de sarcini. Este un început bun și sper ca avem câștigătorul desemnat până în luna aprilie.”, ne-a declarat Perju. „Sperăm ca, în continuare, proiectul să se deruleze fără probleme și să ne atingem obiectivul propus. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, și am depășit cu bine toate etapele. Este un proiect în care am avut nevoie de multă răbdare și foarte multă atenție. De acum încolo totul ține de modul cum se vor desfășura licitațiile.”

După această etapă va urma licitația pentru întocmirea proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

Proiectul rețelei de gaz natural este un proiect de anvergură care a necesitat un volum de muncă uriaș și s-a dovedit un proces de durată, cel puțin în ceea ce privește procedurile de înființare ale ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Rădășeni – Cornu Luncii), cât și obținerea avizelor inițiale.

Proiectul presupune analizarea și detalierea mai multor elemente. Numai documentele Studiului de Fezabilitate sunt cuprinse în 13 volume și câteva mii de pagini.

Neculai Perju a subliniat că proiectul înființării rețelei de gaz metan are finanțarea necesară, banii fiind în contul Ministerului Dezvoltării, iar după desemnarea concesionarului, urmează semnarea scrisoare de finanțare de la minister.

Primarul comunei Rădășenu afirmă că într-un scenariu optimist, lucrările pentru amenajarea rețelei de gaz natural vor începe anul viitor, dacă licitațiile vor decurge normal, fără contestații.

Lucrările nu vor fi deloc ușoare, atrage atenția Neculai Perju. Asta pentru că trebuie întrunite anumite condiții de lucru, iar configurația terenului, cel puțin în Rădășeni, este una care necesită atenție.

Valoarea investiției se ridică la 81,14 milioane de lei.

ȘTIRI