Inspectorii Gărzii Forestiere au interceptat un transport ilegal de materiale lemnoase între comunele Baia și RâșcaRural

Inspectorii Gărzii Forestiere au interceptat un transport ilegal de materiale lemnoase între comunele Baia și Râșca

       Accesări: 1155

În urma unei acțiuni comune de control al circulației materialelor lemnoase desfășurată în seara zilei de 07.03.2023, de către delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava – Detașamentul Fălticeni, pe drumul forestier „Bogățica”, ce face legătura între localitatea Bogata, comuna Baia, și localitatea Slătioara, comuna Râșca, a fost interceptat un autovehicul care transporta materiale lemnoase – lemn rotund de esență rășinoase, pentru care șoferul autoutilitarei și însoțitorul acestuia, nu au prezentat documentele specifice de proveniență și transport aferente materialelor lemnoase transportate.

Mijlocul de transport a fost condus la sediul ocolului silvic Fălticeni unde a fost reținut în vederea stabilirii provenienței până în data de 8 martie 2023.

A doua zi, în urma inventarierii materialelor lemnoase de către delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul ocolului silvic Fălticeni, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul auto care a fost transportat fără avize de însoțire este de 17,68 mc lemn rotund rășinoase.

Întrucât cantitatea de lemn rotund rășinoase transportată fără documente de proveniență depășește volumul de 10 mc, fapta constituie infracţiune silvică.

În acest sens a fost întocmit dosar penal de către lucrătorii de poliție din cadrul I.P.J. Suceava, procedându-se la confiscarea materialelor lemnoase în cauză, cu un volum de 17,68 mc lemn rotund rășinoase și o valoarea totală de peste 9.000 lei, precum și la imobilizarea autoutilitarei folosită la săvârșirea infracțiunii, a cărei valoare depășește 30.000 euro.

Codrin Benta

Se vor continua verificările în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos confiscat.

Garda Forestieră Suceava mulțumește lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă, urmând ca în perioada următoare astfel de acțiuni comune să fie intensificate.

ȘTIRI