Polițiștii din Fălticeni au tras frâna vitezomanilor. Doi șoferi au fost depistați cu peste 140 km/h în localitateLocal

Polițiștii din Fălticeni au tras frâna vitezomanilor. Doi șoferi au fost depistați cu peste 140 km/h în localitate

       Accesări: 2356

Viteza excesivă este principalul factor de risc la volan. Numeroși șoferi se lasă „seduși” de puterea motoarelor și apăsă prea tare pedala de accelerație, uitând de pericolele la care se expun, dar mai ales de prevederile legislației. Drumurile naționale din zona Fălticeni sunt locurile unde abaterile de acest gen sunt la ordinea zilei.

Zeci de permise au fost reținute din acest motiv de la începutul anului și până în prezent.

Poliția Rutieră Fălticeni și-a continuat acțiunile de prevenire pe linia încălcării regimului de viteză și al cel depășirilor neregulamentare, la sfârșitul săptămânii trecute echipajele au patrulat pe DN 2, DN 2E și DN 15 C pentru domolirea vitezomanilor.

Acțiunea, desfășurată în perioada 10 – 12 februarie, s-a încheiat cu 26 de permise reținute, dintre care 22 pentru depășirea vitezei în localitate.

Pentru a-i depista pe șoferii care goneau, polițiștii au circulat cu radarul neinscripționat, unii conducători auto fiind surprinși când depășeau autospeciala de poliție.

Codrin Benta

Cu viteze mai mari decât pe autostradă

În rândul vitezomanilor se detașează doi șoferi din Cluj-Napoca și Ploiești.

Aceștia au fost înregistrați în localități rurale cu viteze care depășesc chiar și limita admisă pe autostradă.

Conducătorul auto din Ploiești, în vârstă de 40 de ani, a fost surprins sâmbătă pe raza localității Roșiori, comuna Forăști, cu 141 km/h. Acesta se întorcea acasă, cu familia, când polițiștii i-au domolit avântul.

El a fost surprins pe un sector de drum unde viteza era limitată la 60 km/h.

Și șoferul din Cluj-Napoca se îndrepta spre casă. Este vorba despre un ofițer care tocmai revenise din Afganistan și care, sâmbăta trecută, pe raza localității Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, a fost surprins cu 144 km/h.

Echipajele Poliției Rutiere Fălticeni au aplicat în ambele cazuri amenzi maxime prevăzute de lege.

Șoferii au fost sancționați cu 2.900 de lei fiecare. Complementar acestei măsuri, polițiștii au eliberat dovadă fără drept de circulație pentru 120 de zile. Asta înseamnă că șoferii din Cluj-Napoca și Ploiești au fost nevoiți să ajungă acasă cu un alt șofer.

Ei au statut de pieton în următoarele patru luni.

Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni spun că acestea sunt cele mai ridicate viteze înregistrate anul acesta pe drumurile naționale din zona de competență și atrag atenția că vor avea toleranță zero față de șoferii care conduc cu viteză excesivă.

ȘTIRI