Primarul Coman face un apel la calm și infirmă zvonurile privind închiderea și carantinarea FălticeniuluiActualitate

Primarul Coman face un apel la calm și infirmă zvonurile privind închiderea și carantinarea Fălticeniului

       Accesări: 10372

Informațiile false produc și mai multă neliniște pe timp de pandemie. În ultimele zile au apărut tot mai des zvonuri privind închiderea municipiului Fălticeni și intrarea acestuia în carantină. Discuțiile au apărut în spațiul social media, imediat după sistarea activității pavilionului central al spitalului.

Vestea, pe care mulți au considerat-o ca adevărată, s-a propagat cu repeziciune, provocând îngrijorare în rândul unor localnici.

Este exclus ca în momentul de față municipiul Fălticeni să intre în carantină. S-ar putea întâmpla doar dacă numărul cazurilor de coronavirus ar crește alarmant. Mai mult decât atât, decizia privind închiderea orașului poate fi luată doar de către Ministerul Afacerilor Interne, cu acordul primului ministru.

Edilul Cătălin Coman face un apel la calm și ține să precizeze că nu se pune problema închiderii orașului, după modelul municipiului Suceava.

„Există persoane care aruncă în spațiul public tot felul de zvonuri. Se vehiculează ideea că orașul Fălticeni va intra în carantină. Sunt informații false, dezinformări. Nici pomeneală de așa ceva! Aș vrea ca populația să fie liniștită în această privință. Nu se închide orașul!”, explică primarul municipiului Fălticeni. „Am luat legătura și cu prefectul Alexandru Moldovan, cu care comunic foarte des, și nu există vreun un motiv temeinic în acest sens.”

Codrin Benta

Șeful administrației locale mai spune că un astfel de subiect nu s-a discutat nici la nivel local și nici la nivel județean.

Cătălin Coman precizează că în Fălticeni numărul infecțiilor cu noul coronavirus este redus.

El a amintit că peste o săptămână va fi reluată activitatea la pavilionul central al spitalului, odată cu însănătoșirea personalului medical, 70% dintre cei 50 de medici, asistente și infirmiere depistate pozitiv fiind acum vindecate.

În ceea ce privește bilanțul infecțiilor cu agentul patogen, edilul Coman a spus că „Primăria monitorizează cu atenție situația epidemiologică din municipiu”.

ȘTIRI