Șoferi din Vulturești și Cornu Luncii treziți din beție cu dosare penale și amenzi usturătoareRural

Șoferi din Vulturești și Cornu Luncii treziți din beție cu dosare penale și amenzi usturătoare

       Accesări: 2863

Acțiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanțelor Militare nu sunt lipsite de surprize.

Doar în seara zilei de sâmbătă, 11 aprilie, polițiștii din zona Fălticeni au depistat în trafic doi conducători auto care, pe lângă încălcarea măsurilor dispuse pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, se aflau și sub influența băuturilor alcoolice.

La ora 18.30, un echipaj de poliție care acționa pe strada Armatei, în Fălticeni, a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de un bărbat, în vârstă de 54 ani, din comuna Vulturești, care emana halenă alcoolică. Aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași seară, la ora 22.16, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, aflată în serviciul de patrulare pe D.N. 2E, pe raza comunei Cornu Luncii, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr, în vârstă de 19 ani, localnic.

Și în cazul său, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0.67mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru prelevarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, potrivit prevederilor legale, cei doi șofei au avut parte și de o deplasare la Spitalul orășenesc din Gura Humorului, în codnițiile în care Spitalul din Fălticeni este momentan închis.

Ambii șoferi s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.

Ei au fost amendați cu câte 2000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

ȘTIRI