Primarul Coman anunță semnarea unui nou contract de finanțare pe fonduri europene. Trei obiective din Fălticeni vor fi reabilitate integral. Investiții de 5,8 milioane de leiActualitate

Primarul Coman anunță semnarea unui nou contract de finanțare pe fonduri europene. Trei obiective din Fălticeni vor fi reabilitate integral. Investiții de 5,8 milioane de lei

       Accesări: 3079

Decembrie este luna veștilor bune pentru comunitatea locală. Primarul Cătălin Coman a semnat două contracte de finanțare pentru patru obiective de investiții din Fălticeni. Primul este cel legat de modernizarea iluminatului public din toate cartierele din municipiu, document semnat la începutul lunii decembrie.

Al doilea contract de finanțare a fost semnat miercuri, 16 decembrie, pentru derularea unui proiect integrat ce include trei obiective diferite.

Mai precis, este vorba de modernizarea Parcului Prefecturii, reabilitarea și modernizarea Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu” și reabilitarea Galeriei de Artă din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” (corpul B).

Depus pentru finanțare în toamna anului 2018, proiectul a fost declarat eligibil, procedura privind semnarea documentului pentru finanțare fiind realizată în sistem electronic.

„Pe 16 decembrie am semnat contractul de finanțare pentru proiectul integrat care cuprinde trei proiecte. Este vorba de proiectul pentru modernizare arhitecturală a Parcului Prefecturii, modernizarea Corpului B al Muzeului „Ion Irimescu”, și modernizare și reabilitare Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”. Este un proiect necesar și binevenit în contextul în care fiecare obiectiv avea nevoie de investiții pentru lucrări de modernizare.”, a explicat primarul Cătălin Coman. „Vorbim de investiții care înseamnă modernizare la toate capitolele, cu tot ceea ce presupune un proces de reabilitare capitală. Reușim să aduce fonduri în Fălticeni, un oraș pe care ni-l dorim european.”

Parcul Prefecturii
Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”
Galeria de Artă (Muzeul de Artă „Ion Irimescu – Corpul B)

Edilul municipalității a precizat că la momentul actual se lucrează la proiectul tehnic definitiv, mai precis la partea de detalii, astfel încât atunci când proiectul va fi scos la licitație, pentru partea de execuție, toate aspectele să fie clarificate.

Primarul Coman afirmă că licitația va începe luna viitoare, iar perioada de execuție propusă va fi de cel mult doi ani pentru fiecare obiectiv în parte.

Proiectul integrat însumează investiții totale de 5,8 milioane lei, contribuția Municipiului Fălticeni fiind de 2%, restul de 98% fiind asigurat din fonduri europene.

Toate cele trei obiective nu au mai mai avut parte de modernizări și reabilitări majore în ultimii 30 de ani, astfel încât proiectele răspund unor îmbunătățiri de ordin arhitectural și structural.

Cătălin Coman i-a felicitat pe colegii din echipa proiectului care au „dat de dovadă de profesionalism, eficiență și rigurozitate în procesul de elaborare a documentației”.

El a mai spus că reușita din acest proiect integrat de 5,8 milioane de lei, privind modernizarea Parcului Prefecturii, reabilitarea și modernizarea Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu” și reabilitarea Galeriei de Artă din cadrul Muzeului de Artă „Ion Irimescu” (corpul B), dovedește capacitatea administrației locale de a atrage fonduri europene în folosul comunității locale.

Proiectul menționat a fost depus în noiembrie 2018 și declarat eligibil pentru finanțare în acest an.

Cătălin Coman a subliniat că în ultimii doi ani au fost atrași 60 de milioane de lei din fonduri europene, pe șapte proiecte majore de investiții.

ȘTIRI