Primarul Fron este noul vicepreședinte ACOR Suceava. Primarii din Rădășeni și Forăști sunt în Comitetul DirectorRural

Primarul Fron este noul vicepreședinte ACOR Suceava. Primarii din Rădășeni și Forăști sunt în Comitetul Director

       Accesări: 2756

Au fost aleși în poziții cheie. Trei primari din zona Fălticeni fac parte din noua structură de conducere ACOR Suceava (Asociația Comunelor din România), ce urmărește colaborarea și întrajutorarea reciprocă între administrațiile publice în domeniile economic, financiar, social, cultural și instituțional. În funcția de vicepreședinte a fost ales edilul Comunei Cornu Luncii, localitatea rurală cu cele mai multe proiecte de investiții din România.

Gheorghe Fron a fost desemnat să ocupe funcția de vicepreședinte, una dintre cele patru existente în grila de organizare.

Primarii pot conta de sprijinul colegului Fron

Primarul Comunei Cornu Luncii s-a declarat onorat pentru statutul pe care îl deține în cadrul ACOR Suceava și a precizat că orice coleg primar că se pot bizui pe sprijinul său.

Mandatul are o durată de patru ani.

Mahanu Design

„Sunt deplin onorat pentru încredințarea acestei funcții, în cadrul Asociației Comunelor din România, filiala Suceava. Ca și cea de primar, acesta implică multă responsabilitate. Consider că principala obligație este aceea de a ne îndeplini obiectivele propuse pentru următorii ani. Suntem primari din parte diferite, dar cu obiective comune.”, a declarat primarul Comunei Cornu Luncii. „Eu cred că performanțele din administrația locală au contribuit la alegerea noului Comitet Director, format din oameni de ispravă, primari cu realizări importante în comunitățile lor. Felicit toți primarii care fac parte din acest comitet și îi asigur pe ei, dar și ceilalți colegi primari din asociație, că pot conta pe sprijinul meu.”

Anul acesta, în luna februarie, Gheorghe Fron și alți patru primari din județul Suceava au primit titlu de „Primar de 3 stele” și diploma de excelență din partea ACOR.

Distincția a fost instituită prin statutul Asociației Comunelor din România începând cu anul 2016 și se acordă comunelor și primarilor acestora în semn de apreciere pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești în mediul rural.

Primarii din Rădășeni și Forăști sunt în Comitetul Director

În ceea ce privește structura noului Comitetul Director al ACOR Suceava, din acesta mai fac parte alți doi primari din zona Fălticeni.

În funcția de primvicepreședinte a fost ales Neculai Perju, primarul Comunei Rădășeni, în timp ce Brăduț Avrămia, primarul Comunei Forăști, ocupă funcția de secretar.

Președintele filialei Suceava este Vasile Cozan, primarul Comunei Panaci.

Întrunirea pentru desemnarea noului Comitet Director s-a desfășurat pe 13 decembrie la Vatra Dornei.

Primar Neculai Perju
Primar Brăduț Avrămia

Structura ACOR Suceava

Preşedinte Vasile Cozan, primar comuna Panaci
Primvicepreşedinte Neculai Perju, primar comuna Rădăşeni
Vicepreşedinte Violeta Țăranu, primar comuna Berchişeşti
Vicepreşedinte Gheorghe Fron, primar comuna Cornu Luncii
Vicepreşedinte Dorin Pânzar, primar comuna Sucevița
Vicepreşedinte Daniel Olariu, primar comuna Hănțeşti
Secretar Brăduț Avrămia, primar comuna Forăşti

Scopul și obiectivele ACOR

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României.

Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Asociaţia Comunelor din România are caracter neguvernamental şi apolitic și urmărește reprezentarea unitară a intereselor membrilor atât în relația cu instituțiile centrale, cât și cu cele de la nivel european sau internațional.

Obiectivele ACOR sunt armonizarea intereselor comunelor membre în vederea dezvoltării economico-sociale echilibrate a acestora, promovarea unor forme de colaborare și întrajutorare reciprocă a comunelor membre în oricare dintre domeniile administrativ, economic, financiar, social, cultural și instituțional, crearea și întreținerea unui sistem informațional integrat, precum și organizarea unor corpuri de specialiști capabili să analizeze și să ofere soluții pentru rezolvarea problemelor comunelor.

De asemenea, un alt obiectiv este organizarea unor activități proprii pentru formarea și perfecționarea profesională a aleșilor locali, a funcționarilor publici, precum și a personalului contractual din administrația publică locală a comunelor membre

Potrivit aceluiași statut, ACOR efectuează periodic studii, analize și cercetări privind situația economico-socială a comunelor din România.

ȘTIRI