Primarul Cătălin Coman anunță înființarea „Casei Căsătoriilor”. Sediul va fi funcționa într-o clădire de patrimoniuExclusiv

Primarul Cătălin Coman anunță înființarea „Casei Căsătoriilor”. Sediul va fi funcționa într-o clădire de patrimoniu

       Accesări: 2995

Element de noutate în comunitatea locală. Municipiul Fălticeni va avea un loc special pentru un moment cu totul special. Primarul Cătălin Coman anunță înființarea „Casei Căsătoriilor”, spațiul unde, în viitorul apropiat, cuplurile își vor uni destinele.

Va fi un loc deosebit, cu un farmec și o ambianță aparte.

Casa Căsătoriilor este un proiect dezvoltat în ultimii trei ani și va prinde contur pe parcursul acestui an.

„Va fi un proiect frumos, elegant și modern. Casa Căsătoriilor este un proiect nou pentru Fălticeni și va funcționa pe strada Republicii nr.1, într-o clădire veche ce va fi renovată..”, a declarat primarul Cătălin Coman, în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Am luat decizia de a reabilitata acest imobil în urmă cu trei ani. Sumele nu sunt, din păcate, deloc mici. Costurile pentru modernizarea și renovarea clădirii vor fi suportate din bugetul local”

Sediul va funcționa în Casa doctorului Gabriel Tatos

Codrin Benta

La nivel național sunt câteva astfel de proiecte, la Sibiu, Iași sau Slatina, care funcționează în clădiri monument istoric.

Oficierea cununiile civile se desfășoară în prezent, la Fălticeni, în sediul Primăriei.

Autoritățile locale vor schimba registrul și vor ca noul spațiu să fie unul emblematic pentru astfel de momente unice în viață.

Căsătoriile vor fi oficiale într-o clădire de patrimoniu aflată pe strada Republicii nr.1, la intrarea în cartierul Maior Ioan. Este vorba despre casa doctorului Gabriel Tatos, un reputat medic chirurg al orașului Fălticeni, dar și erou al Primului Război Mondial.

Clădirea are peste 100 de ani vechime și a fost realizată după planul unui arhitect din Viena.

Între 1965 și 1981 aici și-a desfășurat activitatea Spitalul de copii.

4 milioane de lei pentru reabilitare capitală

Imobilul se află într-o stare avanasată de degradare, iar autoritățile locale vor aloca fonduri consistente pentru reabilitarea și consolidarea acesteia.

Proiectul prevede costuri de 4 milioane de lei, banii urmând să fie alocați integral din bugetul local.

Primarul Cătălin Coman declară că proiectul tehnic este finalizat. Lucrările de renovare capitală vor fi scoase la licitație zilele viitoare.

Edilul municipalității fălticenene a menționat că autoritățile locale dețin toate avizele necesare pentru refacerea clădirii de patrimoniu, inclusiv cel de la Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Cultural Suceava.

După reabilitarea clădirii, sediile Serviciului de Civilă cât și cel al Evidenței Populației vor fi mutate definitiv în spații speciale amenajate la Casa Căsătoriilor.

ȘTIRI