Primarul Cătălin Coman anunță oficial deschiderea noului spital din Fălticeni. Primii pacienți pot fi internațiLocal

Primarul Cătălin Coman anunță oficial deschiderea noului spital din Fălticeni. Primii pacienți pot fi internați

       Accesări: 3659

Așteptarea s-a încheiat! Noul spital din Fălticeni devine operațional pe data de 2 septembrie, la trei decenii distanță de la începerea lucrărilor la acest obiectiv. Anunțul oficial privind deschiderea unității medicale a fost făcut de primarul Cătălin Coman, în cadrul unei ședințe de lucru la care au participat directorii spitalelor din județul Suceava, manageri de clinci private, șefi de instituții din domeniul administrației publice, ai serviciilor medicale și situațiilor de urgență.

La întrunire au mai participat medicul Vlad Morariu, directorul spitalului din Fălticeni, Vass Levente, secretar de stat în Ministerul Sănătății, președintele Gheorghe Flutur, prefectul Iulian Cimpoieșu, și colonelul Costică Ghiață, inspector șef al ISU Suceava.

În deschiderea întâlnirii, desfășurată în sala de conferințe din cadrul noului spital, primarul Cătălin Coman a explicat că administrația locală pregătește noi proiecte pentru dezvoltarea sistemului medical din Fălticeni și că primii pacienți vor putea fi internați începând cu 2 septembrie.

Suntem la 30 de ani de la începutul acestui spital. Ce-a fost rău, dăm de o parte, ne gândim la viitor și în perspectivă. Suntem datori față de cei 160.000 de locuitori ai zonei, care au sperat că se va deschide acest spital, să facem tot ceea de depinde de noi ca acest lucru să se întâmple.”, a declarat Cătălin Coman. „Începând de mâine, 2 septembrie, putem interna primii pacienți, în noul spital municipal Fălticeni.”

La aceeași întâlnire pe teme medicale au participat profesorul doctor Vasile Astărăstoae, profesorul universitar doctor Mircea Onofriescu și medicul Sorin Hîncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Scopul întâlnirii a fost prezentarea ofertei medicale a spitalului din Fălticeni și eficientizarea colaborării între noul spital și celelalte unități sanitare din județ.

Primarul Coman a explicat că investițiile în sistemul public de sănătate vor continua.

El a trecut în revistă câteva planuri de viitor privind noutățile din domeniul medical, pregătite pentru spitalul din Fălticeni, atât la partea de infrastructură, cât și dotare medicală.

Costul estimat al acestor proiecte se cifrează la 15 milioane de lei.

Spitalul și Primăria Fălticeni colaborează îndeaproape pentru această strategie de dezvoltare, în paralel cu politica agresivă, în sens pozitiv, pentru atragerea de noi medici la Fălticeni.

Primarul Cătălin Coman a subliniat că la întâlnirea de pe 1 septembrie, au fost prezenți toți cei care într-un fel sau altul au dorit ca acest spital din Fălticeni să fie finalizat, să fie pus la dispoziția celor care au nevoie de servicii medicale de calitate.

El a precizat că discuția pe teme medicale a fost prima activitate oficială din Spitalul Municipal Fălticeni.

„Nu este o întâlnire festivă, nu este o inaugurare a Spitalului Municipal Fălticeni.”, a explicat edilul municipiului Fălticeni. „Conform procedurilor legale, noaptea trecută, la ora 24:00 autorizația emisă de Agenția pentru Protecția Mediului a depășit faza în care putea fi contestată, prin urmare începând de astăzi își produce efectele legale. Și avem această zi de 1 septembrie în care să realizăm ultimele dezinfecții, ultimele detalii tehnice privind logistica și crearea fluxurilor necesare.”

ȘTIRI