Primarii și consilierii locali din Comunele Baia, Rădășeni, Fântâna Mare și Boroaia și-au preluat mandateleActualitate

Primarii și consilierii locali din Comunele Baia, Rădășeni, Fântâna Mare și Boroaia și-au preluat mandatele

       Accesări: 2618

Oficial au început mandatele pentru următorii patru ani. Primarii și consilierii locali din câteva localități aflate în zona Fălticeni s-au numărat printre primii din județul Suceava care au primit funcțiile câștigate în urma votului din 27 septembrie 2020. Învestirile au avut loc luni, 19 octombrie, pentru edilii și aleșii locali din comunele Baia, Rădășeni, Fântâna Mare și Boroaia.

Ceremoniile s-au desfășurat în prezența unui reprezentanților Prefecturii Suceava și ai Judecătoriei Fălticeni, cu respectarea normelor de distanțare socială.

Oficializarea mandatelor a fost posibilă după validarea acestora de către instanță.

În cadrul aceluiași eveniment s-a constituit și noul Consiliu Local pentru următorii patru ani.

În următoarele ședințe vor fi aleși viceprimarii și supleanții, cei care vor ocupa locul lăsat liber de candidatul de pe primul loc al listei de consilieri locali.

Alma Clinic

Comuna Baia

Ceremonia se învestire s-a desfășurat la Căminul Cultural „Gheorghe Miserciu”.

Primarul în exercițiu, doctorul Maria Tomescu, și-a preluat al doilea mandat, după ce a depus jurământul. Înainte de aceasta, consilierii locali au depus, la rândul lor, jurământul.

Solemnitatea a fost deschisă cu intonarea Imnului României, urmată de o suljbă de binecuvântare oficiată de un sobor de preoți.

Maria Tomescu a ținut să puncteze începutul acestui nou mandat cu un discurs în care a subliniat principiile pe care le va urma în administrația locală, dar și faptul că își dorește să realizeze tot ceea ce și-a propus pentru următorii patru ani.

„Am depus jurământul la învestirea funcției de primar. Am pășit în al doilea mandat cu emoție, bucurie, dar și speranța și dorința că tot ceea ce ne-am propus vom înfăptui pentru Comuna Baia. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu răbdare, sârguință și înțelepciune vom reuși să trecem peste provocările următorilor patru ani.”, a spus primarul Maria Tomescu. „Iubesc comunitatea în care m-am născut și vreau să putem fi mândri de ea, să ne bucurăm de o viață mai bună și mai frumoasă pentru noi și copiii noștri. Principiile mele în administrația locală rămân onestitatea, transparența, buna intenție și implicarea. Voi continua să fiu un primar atipic și dinamic. Le mulțumesc celor care m-au votat, dar și celor care nu m-au votat, pentru că indiferent de opțiunea lor, eu, Maria Tomescu, sunt și trebuie să fiu, prin calitatea pe care am primit-o astăzi, primarul tuturor, primarul Comunei Baia.

Comuna Rădășeni

Ceremonia s-a desfășurat dimineață, la Căminul Cultural din Rădășeni. Programul evenimentului a fost deschis de cuvântul de bun venit al primarului Neculai Perju, urmat de intonarea Imnului României.

Reprezentanții Prefecturii și secretarul general al comunei au dat citire documentelor elaborate în vederea validării mandatelor de primar și consilieri locali.

După depunerea jurământului, primarul Neculai Perju a ținut un discurs în care a subliniat faptul că este motivat să continue proiectele de dezvoltare în al treilea mandat, amintind că în urmă cu opt ani comuna Rădășeni nu se afla într-o situație deloc fericită la capitolul investiții.

„Astăzi am pornit pe un nou drum. Al treilea mandat de primar mă onorează și îmi oferă posibilitatea de a continua proiectele începute și planul de dezvoltare al comunei Rădășeni. Sunt încrezător că vom reuși, alături de consilierii locali și de echipa din administrația locală să valorizăm ideile și bunele noastre intenții pentru perioada 2020-2024.”, a declarat primarul Neculai Perju. „Traversăm o perioadă dificilă, dar asta mă face să fiu mai determinat și ambițios pentru a implementa noi investiții durabile. Noul mandat mă obligă să continui în aceeași manieră, cu proiecte punctuale, axate pe necesitățile comunitățile locale. Solemnitatea de astăzi, în care am fost învestit în mod oficial, mi-a conferit prilejul de a reitera angajamentul meu pentru un model de administrație publică locală bazată pe eficiență și transparență. Vă asigur că în acești următori patru ani vom confirma că votul de încredere, pe care mi l-ați acordat la scrutinul din 27 septembrie 2020, nu l-ați irosit, ci l-ați investit în proiectele care aduc un viitor mai bun și un prezent de care putem fi mândri. Vă mulțumesc tuturor.

Comuna Fântâna Mare

Și aici solemnitatea s-a desfășurat după rigorile și prevederile legii. În comuna Fântâna Mare a fost învestit în funcție singurul primar independent și cel mai longeviv din zona Fălticeni.

Vasile Mucilenița este la al șaptelea mandat și are proiecte importante pentru comună.

Ceremonia care este deja o formalitate binecunoscută edilului care are la activ 24 de ani de administrație publică locală. El a depus jurământul, care

După jurământul consilierilor locali, a urmat ca primarul Mucilenița să

„Vreau să-i felicit pe domnii consilieri pentru mandatul obținut. Începând de astăzi suntem un singur partid: Partidul Comunei Fântâna Mare. Aș dori să lucrăm la unison. Voi promova proiecte doar pentru binele comunei”, a spus primarul Vasile Mucilenița. „Campania electorală s-a încheiat, promisiuni s-au făcut, dar împreună să ne dăm toată silința și răspunderea pentru binele comunei. Îmi doresc o atmosferă plăcută la ședințele de consiliu local. Vă doresc succes în cei patru ani de mandat.”

Comuna Boroaia

Evenimentul învestirii s-a desfășurat la Căminul Cultural „Mihai Boleac”. După intonarea imnului național un sobor de preoți a oficiat slujba de binecuvântare.

Reprezentanții Prefecturii Suceava au prezentat în continuare validările mandatelor de către Judecătoria Fălticeni.

Consilierii locali și primarul ales al Comunei Boroaia au fost invitați să depună jurământul.

Spre finalul învestirii, edilul Vasile Berariu a ținut un discurs în care a invitat pe toți aleșii locali la înțelepciune, muncă și credință.

„Acest jurământ pe care l-am pronunțat, constituite nu numai o formalitate pentru mine, în calitate de primar reales al Comunei Boroaia, ci este un jurământ față de Dumnezeu, pentru că, atâta timp cât cetățenii din Comuna Boroaia și Bunul Dumnezeu îmi vor încredința acest mandat, nu voi face abatere de la conduita legală și morală. Invit toți consilierii, aleși sau realeși, ca începând de astăzi să purceadă la binele comunității, respectiv să reprezinte Partidul Boroaia. Campania electorală s-a terminat, o altă campania va fi peste patru ani. Până atunci vă invit la înțelepciune, muncă și credință.”, a declarat primarul Vasile Berariu. „Oportunitatea proiectelor locale va trece nu numai prin ochii, ci și prin inima dumneavoastră, tocmai din acest motiv, tot ceea ce este oportun și spre binele cetățenilor nu trebuie să sufere alte interpretări sau conduite. Suntem aleși și încredințați să ducem mai departe interesul comun al acestei localități. Boroaia este unică și unică trebuie să rămână! Cu ajutorul Bunului Dumnezeu să intrăm în noul mandat nu numai cu speranță, ci și cu toată încrederea pe care cetățenii ne-au încredințat-o. Prin dumneavoastră, cei astăzi prezenți aici, vreau să transmit mulțumiri tuturor cetățenilor Comunei Boroaia și celor care ne-au votat și celor care nu ne-au votat, pentru că a fi cetățean înseamnă să ai dreptul de fi reprezentat.”

ȘTIRI