Accesări: 393

Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal, tetravalent Influvac și Vaxigrip, pentru campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, a anunțat directorul executiv al instituției, doctorul Dinu Florin Sădean. Până în prezent au fost vaccinate împotriva gripei câteva sute de fălticeneni. La nivel județean sunt peste 3.900 persoane vaccinate din categoria celor vulnerabile.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin: o tranșă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze  de vaccin antigripal pentru copii.  

Luni, 19 octombrie, DSP Suceava a primit încă 15.240 doze de vaccin gripal.

Dozele de vaccin sunt direcționate către cabinetele medicilor de familie, pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în data de 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Următoarea tranșă de 1 100 000 doze de vaccin gripal se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.

La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare- IACRS și pneumonii) a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creșetere ușoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Până în prezent, în acest sezon nu au fost înregistrate cazuri confirmate de gripă.

ȘTIRI