Șomuz Fălticeni vrea revanșa în fața Ceahlăului și calificarea în șaisprezecimile Cupei României. Patru jucători au intrat în izolare în urma testării pentru COVID-19Sport

Șomuz Fălticeni vrea revanșa în fața Ceahlăului și calificarea în șaisprezecimile Cupei României. Patru jucători au intrat în izolare în urma testării pentru COVID-19

       Accesări: 404

Meci de cu miză pentru ACS Șomuz Fălticeni.

Echipa locală este la un pas de a obține o performanță unică în scurta istorie a clubului, calificarea în șaisprezecimile Cupei României.

Calificarea în următoarea etapă a competiției va aduce la Fălticeni, cel mai probabil, o adversară din Liga 1.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Șomuz trebuie să elimine echipa ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, în Turul 4.

Meciul este programat miercuri, 21 octombrie 2020, de la ora 14.30, pe Stadionul „Constantin Jamaischi” din Fălticeni.

Codrin Benta

Fălticenenii vor revanșa în fața nemțenilor, după ce Ceahlăul a izbutit să câștige meciul direct din campionat, disputat în urmă cu doar câteva zile, tot la Fălticeni.

Șomuz s-a pregătit în ultimele zile pe Stadionul din Preutești, pentru a proteja suprafața de joc pe care se va juca în Cupa României.

Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat la acest meci o brigadă de arbitri formată din: A: Moroiță Andrei (Ploieşti), A1: Diaconu Andrei (Iaşi), A2: Corb Sergiu Paul (Zalău). Rezervă va fi Haivas Viorel Mihai (Botoşani ). Observatori: Sorin Boca (Iași) și Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).

Înaintea jocului de miercuri, patru jucători de la Șomuz Fălticeni au intrat în izolare, după ce testele efectuate pentru depistarea infecției COVID-19 au ieșit pozitive. Este vorba despre: Gavril Ciotu, Florin Chisăliță, Alin Cazacu și Franck Tchassen.

Cei patru jucători sunt asimtomatici, și nu au intrat în contact cu coechipierii după ultimul joc oficial din campionat, astfel că nu a fost necesară izolarea întregului lot. Fălticenenii au la dispoziției pentru acest meci un lot de 18 jucători.

Clubul a informat autoritățile despre situația celor patru jucători, iar Direcția de Sănătate Publică Suceava a permis participarea echipei în competiție.

“După un duș rece în campionat, cu Ceahlăul Piatra Neamț,  când am pierdut cu scorul de 1-0 la Fălticeni, în meciul din Cupa României nu luăm în calcul decât victoria și automat aducerea unei echipe de Liga 1 la Falticeni.

Jucătorii sunt motivați 100% pentru meciul de miercuri. Cu siguranță vom demonstra ca înfrângerea din campionat a fost un accident. Sunt sigur ca jucătorii vor arată o altă față. Din punctul meu de vedere este cel mai important meci din istoria scurtă a clubului, și acest lucru va conta foarte mult în dăruirea noastră ca echipă.

Fălticeniul are tradiție în fotbal și trebuie sa reintre pe harta fotbalistică a României, iar acest meci din Cupă ne dă această șansă.

Mulțumim Primăriei Fălticeni, reprezentată de domnul primar Cătălin Coman, și partenerilor care au fost și sunt alături de noi: Romfour, Raitar, Cez Trans, Patiseria Narcis, Mit-Mob Falticeni.

În urma testelor efectuate,  4 sportivi au fost depistați pozitivi. Toți sunt izolați și asimtomatici. Pentru meciul de mâine ne bazăm pe un lot 18 jucători”, ne-a informat Iulian Darabă, directorul sportiv al clubului.

ȘTIRI