Președintele Iohannis l-a decorat pe canotorul Ciprian Tudosă. Distincția „Ordinul Meritul Sportiv” va ajunge în vitrina cu medalii din casa părinteascăActualitate

Președintele Iohannis l-a decorat pe canotorul Ciprian Tudosă. Distincția „Ordinul Meritul Sportiv” va ajunge în vitrina cu medalii din casa părintească

       Accesări: 1802

Distincții pentru merite deosebite. Canotorii români medaliați la Olimpiada de la Tokyo au fost decorați de către președintele Klaus Iohannis. Printre aceștia se numără și sportivul Ciprian Tudosă, originar din comuna Rădășeni.

Ceremonia s-a desfășurat miercuri, 18 august, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a susținut o alocuţiune, în care și-a exprimat aprecierea față de performanțele sportivilor români la cea mai importantă competiție din lume.

Olimpicii noștri sunt modele pentru campionii de mâine și o sursă de inspirație pentru fiecare copil care visează să devină un sportiv de top.”, a spus președintele României. „Performanțele extraordinare obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt remarcabile și merită aprecierea noastră, a tuturor. Felicitări sportivilor care au reușit să urce pe podium la cea mai importantă competiție din lume și care au reprezentat România cu cinste!”

Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic în proba de dublu rame, a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a, în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul din Rădășeni, în vârstă de 24 de ani, legitimat la clubul Steaua, are la activ peste 60 de medalii obținute în opt ani de canotaj, medalii de aur, argint și bronz obținute la competiții naționale și internaționale.

A fost o mare onoare pentru mine să fiu prezent acolo și să pot fi atât de aproape de primul om din stat. Am simțit că munca noastră a fost cu adevărat apreciată.”, a declarat Tudosă pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Decorația de astăzi va ajunge în vitrina cu medalii, pe care o am în casa părintească de la Rădășeni. Va sta lângă celelalte medalii, în așteptarea altora.”

Sportivii români medaliaţi la Tokyo sunt Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş – medalie de aur la dublu vâsle feminin, Ana-Maria Popescu – medalie de argint la spadă feminin, Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari – medalie de argint la patru rame fără cârmaci masculin.

La ceremonie au fost prezenți premierul Florin Cîțu, Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, și Antonio Colamonici, antrenorul și coordonatorul loturilor naţionale și olimpice de canotaj ale României.

România s-a clasat pe locul 46 în topul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice.

ȘTIRI