Preotul Ioan Onofrei este „Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni. Distincție pentru 30 de ani de aleasă slujireReligie

Preotul Ioan Onofrei este „Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni. Distincție pentru 30 de ani de aleasă slujire

       Accesări: 3726

Clipe de emoție și bucurie în cadrul unui eveniment religios. Parohul bisericii pe stil vechi Sfinții „Apostoli Petru și Pavel” a primit duminică titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Rădășeni. Momentul s-a desfășurat după slujba de târnosire a celor două lăcașe de cult.

Distincția i-a fost înmânată preotului Ioan Onofrei de către primarul Neculai Perju, în fața unei audiențe numeroase, formate din arhierei, preoți, diaconi și pelerini.

Vizibil emoționat și deopotrivă bucuros, părintele paroh Ioan și-a exprimat gratitudinea pentru acest titlu care îl onorează și încununează activitatea sa pastorală.

Edilul comunei Rădășeni a rostit un discurs în care a evocat meritele și faptele care au condus la acordarea distincției, titlu ce revine acelor persoane care se remarcă în mod deosebit la nivelul comunității locale.

El a subliniat faptul că distincția marchează simbolic 30 de ani de aleasă slujire în cadrul comunității ortodocșilor de stil vechi.

Părintele paroh a primit titlul de „Cetățean de Onoare” sub forma unei plachete, flori și gânduri bune.

În semn de aleasă prețuire, preotul Ioan Onofrei i-a dăruit primarului Neculai Perju două icoane pentru binecuvântarea familiei și a activităților desfășurate în calitate de edil.

Galeria personalităților rădășenene, distinse cu acest titlu, include în prezent oameni deosebiți care au profesat sau încă mai profesează în educație, armată, sport și muzică.

Cu ocazia aceluiași eveniment, primarul comunei Rădășeni a înmânat diplome de excelență arhiereilor din Sinodul Bisericii Ortodoxe Române de Stil Vechi, cât și Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Demosten.

ȘTIRI