Polițiștii fălticeneni vor fi prezenți la deschiderea noului an școlar. Recomandări importante pentru eleviLocal

Polițiștii fălticeneni vor fi prezenți la deschiderea noului an școlar. Recomandări importante pentru elevi

       Accesări: 885

Elevii vor reveni la școală. Unitățile de învățământ își deschid porțile pe 5 septembrie pentru un nou an de studii. Prima zi este dedicată festivității de bun venit, la care vor fi prezenți și reprezentanți ai poliției.

8.000 de elevi și preșcolari vor începe cursurile, în noul an școlar 2022-2023, la cele zece instituții de învățământ din Fălticeni.

Lucrătorii Poliției Municipale, atât din structurile operative cât și neoperative, vor fi angrenați mâine, în activitățile specifice debutului anului școlar

Oamenii legii vor prezenta mesajul instituțional de început de an școlar și vor transmite recomandări copiilor și părinților.

În același timp, vor fi asigurate măsurile de ordine publică în zona unităților de învățământ și se vor derula activități de fluidizare a circulației și siguranță rutieră.

Codrin Benta

În perioada premergătoare debutului anului școlar, polițiștii au intensificat activitățile preventive, organizând acțiuni de prevenire a abandonului școlar și de încurajare și responsabilizare a părinților, în special din familii defavorizate să își trimită copiii la școală, educația fiind esențială pentru dezvoltarea tinerilor.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Suceava, în perioada 22 august – 2 septembrie 2022, polițiștii au verificat și cele 136 de microbuze școlare la nivel național, fiind stabilită efectuarea ITP și obținerea RCA, astfel încât transportul elevilor să se desfășoare în siguranță.

Câteva recomandări ale polițiștilor

Oamenii legii le reamitesc elevilor importanța și efectele pozitive ale comportamentului civilizat, care le aduce elevilor apreciere din partea profesorilor, dar și prieteni adevărați printre colegi.

Atunci când se joacă cu alţi elevi trbuie să evite să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală;
Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază. Elevii trebuie să aibă un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj.

Este importat să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc.

La fel de importantă este respectarea regulilor de circulație.

Elevii trebuie să traverseze fără să alerge și numai după ce în prealabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit, să circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri, să evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum.

Orice zi de școală va decurge fără probleme dacă cei mici respectă sfaturile oamenilor legii și merg înspre școală doar prin zone permise circulației pietonilor, stau de vorbă doar cu persoane cunoscute, evită să aibă asupra lor obiecte de valoare.

Polițiștii fălticeneni reamintesc că siguranţa copiilor este răspunderea părinţilor, bunicilor sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Școala este mediul dedicat învățăturii, dar și socializarii.

Mediul școlar trebuie să fie unul sigur, lipsit de violență fizică sau psihologică și pentru că educația începe de acasă și se continuă la școală, este util să existe o comunicare deschisă între părinți, copii, școală și celelalte autorități.

Polițiștii urează elevilor un an școlar plin de realizări și în siguranță.

ȘTIRI