Preotul Adrian Brădățanu și alți 30 de copii s-au rugat pentru pace și pentru victimele războiului din UcrainaReligie

Preotul Adrian Brădățanu și alți 30 de copii s-au rugat pentru pace și pentru victimele războiului din Ucraina

       Accesări: 1667

Postul Mare este un nou prilej de rugăciune, cugetare și îndreptare. Așa spune preotul Adrian Brădățanu, parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului care îi îndeamnă pe creștini să nu uite de semenii lor, iar dacă nu pot oferi un ajutor material, cât de mic, atunci să îi ajute măcar cu un gând bun. Perioada aceasta este una și în care putem reflecta asupra adevărate probleme ale vieții.

Dacă micile noastre probleme de zi cu zi par mari, atunci să ne amintim de oamenii de oamenii fug din calea războiului pentru a-și salva viețile.

La câteva sute de kilometri de Fălticeni, zeci de mii de copii, bătrâni și mame trăiesc sub teroarea bombelor, în frică și în mari lipsuri în ceea ce privește apa și mâncarea.

În alte colțuri ale lumii foametea, opresiunea, seceta fac ravagii.

Postul Mare este un post al suferinței pentru mulți oameni nevinovați. De aceea, preotul Adrian Brădățanu s-a rugat împreună cu 30 de copii, la icoana Maicii Domnului, pentru omenire.

Codrin Benta

S-au înălțat rugăciuni pentru pace și oprirea războiului, și s-a rostit Rugăciunea Domnească, Tatăl Nostru.

Gânduri au fost înălțate către divinitate și pentru victimele conflictului din Ucraina.

Preotul Adrian Brădățanu i-a binecuvântat pe copii, cărora le-a vorbit copiilor despre puterea rugăciunii, despre puterea faptelor bune, despre cât de importantă este prezența la biserică și despre credință.

Parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului a explicat cât de importantă este pacea și înțelegerea între oameni.

Și pentru că dar din dar se face rai, după cuvântul de învățătură, copiii au primit iconițe și dulciuri.

Înainte să-și ia rămas bun, micuții au fost miruiți în fața altarului.

Pentru cei mici, întâlnirea cu părintele Adrian Brădățanu s-a dovedit prilej de bucurie și de faptă bună, o zi binecuvântată în care rugăciunea pentru aproapele nostru, mai ales pentru cel dosădit, este un act de înaltă moralitate, în spiritul și legea ortodoxiei.

ȘTIRI