Prefectura Suceava reamintește faptul că organizarea de evenimente private și de reuniuni este interzisăActualitate

Prefectura Suceava reamintește faptul că organizarea de evenimente private și de reuniuni este interzisă

       Accesări: 869

Suntem în prima etapă de relaxare din pandemie. De la sfârșitul săptămânii trecute, unele restricții au fost ridicate, însă altele au rămas în vigoare. Din acest motiv autoritățile țin să ne reamintească faptul că starea de alertă s-a prelungit începând din 13 mai, iar unele măsuri continuă să fie aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor răspândirii coronavirusului.

Prefectura Suceava menționează și subliniază faptul că rămân în continuare valabile unele măsuri impuse încă de anul trecut la nivel național.

La momentul actual se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

În aceleași timp este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, etc.) în spații închise/ deschise, cum ar fi saloane, cămine culturale, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Autoritățile amintesc și faptul că în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În această perioadă nu este permisă activitatea în cluburi și discoteci.

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 17 mai 2021, Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu a cerut structurilor județene subordonate Ministerului de Interne să intensifice activitățile în contextul pandemiei de coronavirus.

Și poliștișii suceveni reamitesc faptul că doar anumite măsuri și restricții nu mai au valabilitate după 15 mai.

Polițiștii suceveni au identificat duminică mai multe evenimente private organizate cu încălcarea legislației în vigoare, în ceea ce privește starea de alertă pe teritoriul României și au aplicat amenzi. Polițiști atrag atenția că deși s-au dat drumul la anumite relaxări nunțile, botezurile, mesele festive sunt interzise până la 1 iunie.

Oamenii legii reamintesc faptul că în conformitate cu H.G. nr. 531/2021 sunt intezise evenimentele private (nunți, botezuri, mese festiv, etc) în spații închise dar și în spațiile deschise.

Deși actul normativ prevede unele măsuri de relaxare a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii SarsCov2, evenimentele private se preconizează a se desfășura în condițiile prevăzute de lege abia de la data de 1 iunie 2021.

Polițiștii le mulțumesc sucevenilor care au înțeles să respecte legea și au făcut ca județul nostru să înregistreze la aceast moment una dintre cele mai scăzute rate de incidență la nivel național. Ei consideră că „a fost un efort comun al cetățenilor și al instituțiilor implicate”.

Oamenii legii fac un apel pe această cale să fie respectate în continuare legislația, iar populația să dea dovadă de responsabilitate în aceste ultime zile de restricții „pentru a grăbi deznodământul către siguranță, sănătate și normalitate.”

ȘTIRI