Accesări: 3583

Val de amenzi și zeci de permise reținute. Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul plin pentru agenții Poliției Rutiere Fălticeni, mai ales că aceștia au acționat trei zile consecutiv pe linia prevenirii accidentelor rutiere. Acțiunea s-a desfășurat cu radare neinscripționate care au acționat din mers sau din punct fix pentru identificarea șoferilor care circulă cu viteze excesive.

După ce sâmbătă au depistat un tânăr din Comuna Baia care circula de DN 2E cu 200 km/h, duminica trecută polițiștii au dat de alți împătimiți ai vitezei.

Amenzile au curs pentru abateri la regimul rutier, iar unii șoferi au primit sancțiuni la „pachet”.

Este și cazul unui conducător auto din Pașcani, surprins pe DN 2 la volanul unui Volkswagen Tiguan, în localitatea Oniceni, cu 131 km/h, cu peste 90 km/h mai mult decât limita admisă.

Șoferul, în vârstă de 52 de ani, a fost oprit de agenții Poliției Rutiere, aceștia explicându-i cu ce viteză a fost suprins de radar. În timpul discuției, oamenii legii au realizat și faptul că acesta emană halenă alcoolică.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Testat cu alcooltestul, aparatul a indicat o alcoolemie, 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul s-a ales cu 5.800 de lei amendă, prin cumularea sancțiunilor pentru viteză și consum de alcool.
Polițiștii fălticeneni i-au suspendat permisul de conducere pentru 180 de zile.

Bărbatul din Pașcani a fost nevoit să-și continue drumul doar în calitate de pasager, cu o mașină la ocazie.

Tot duminica trecută, agenții Biroului Rutier Fălticeni au aplicat sancțiuni la „pachet” pentru un alt vitezoman.

Acesta a fost surprins cu 132 km/h pe raza localității Roșiori. Șoferul, domiciliat în județul Dâmbovița, conducea un BMW X5 și a fost amendat cu 1.305 lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile.

Agenții au descoperit și faptul că folia de pe geamurile față nu este conformă cu reglementările în vigoare. Din acest motiv, oamenii legii au reținut certificatul de înmatriculare al mașinii.

În urma acțiunii de prevenire desfășurate de Poliția Rutieră Fălticeni, pe parcursul celor trei zile, 14, 15 și 16 mai, au fost reținute 25 de permise de conducere și aplicate amenzi totale de câteva zeci de mii de lei pentru șoferii depistați cu viteze excesive în localitate.

Cel mai grăbit șofer al zilei s-a dovedit un cetățean din Republica Moldova, surprins la volanul unui Mercedes E-Klasse cu 141 km/h, pe DN 2, în localitatea Oniceni.

ȘTIRI