Posibile sensuri giratorii pe drumurile naționale din zona intersecțiilor cu localitățile Praxia, Spătărești și BaiaActualitate

Posibile sensuri giratorii pe drumurile naționale din zona intersecțiilor cu localitățile Praxia, Spătărești și Baia

       Accesări: 2427

Peisajul rutier din zona Fălticeni ar putea fi supus unor transformări importante. Trei sensuri giratorii sunt propuse pentru construire pe două drumuri naționale cu trafic auto ridicat. Acesta sunt menite să asigure un nivel mai bun de fluidizare, cât și îmbunătățirea siguranței circulației pe drumurile naționale.

Unul dintre sensurile giratorii ar urma să fie ridicat la Spătărești, la intersecția drumurilor naționale DN 2 și DN 2E, pe direcțiile Fălticeni, Gura Humorului și Roman.

Al doilea sens giratoriu este prevăzut la Praxia, în intersecția spre Vadu Moldovei, Fălticeni și Fântâna Mare.

Deocamdată toate aceste construcții sunt doar la stadiu de propuneri. Solicitarea a fost adresată de Ministerului Transporturilor de către autoritățile județene sucevene.

Un alt treilea sens giratoriu ar urma să fie construit pe DN 2E, la Baia, la bifurcația spre Cornu Luncii, Fălticeni și Spătărești.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În aceste intersecții s-au produs numeroase accidente de-a lungul anilor, unele dintre acestea foarte grave, iar altele mortale.

Accident intersecție Praxia
Accident intersecție Spătărești
Accident intersecție Baia

Amenajarea acestora ar asigura un grad sporit de siguranță, concomitent cu fluidizarea traficului auto și îmbunătățirea siguranței circulației pe drumurile naționale din zona Fălticeni.

Implementarea acestor soluții nu are, deocamdată, un răspuns favorabil din partea Ministerul Transporturilor.

Potrivit datelor statistice, în ultimii ani s-a înregistrat o creștere substanțială a traficului rutier atât în localități, cât și în afara acestora.

Și specialiștii în domeniu confirmă că cea mai simplă și mai puțin costisitoare soluție pentru fluidizarea circulației auto este cea de amenajare a unor sensuri giratorii în zonele aglomerate și cu dificultăți din punct de vedere a vizibilității și geometriei drumului.

Autoritățile județene consideră că în acest fel se vor obține efecte pozitive pentru toți participanții la trafic și astfel se vor elimina ambuteiajele, situațiile de conflict create de virajele la stânga și se va reduce timpul petrecut în trafic.

Unul dintre avantajele amenajării intersecțiilor cu sensuri giratorii este creșterea siguranței rutiere.

ȘTIRI