Polițiștii suceveni recomandă utilizarea rutelor alternative pentru fluidizarea și decongestionarea traficului rutierActualitate

Polițiștii suceveni recomandă utilizarea rutelor alternative pentru fluidizarea și decongestionarea traficului rutier

       Accesări: 1201

În perioada sărbătorilor de iarnă ambuteiajele sunt frecvente în peisajul urban. Aceeași situație se regăsește și pe drumurile naționale, unde valorile de trafic sunt foarte ridicate. Anul acesta județul Suceava este vizitat de numeroși turiști, mai ales că toate localitățile sunt acum în scenariul verde.

Polițiștii recomandă recomandă șoferilor care tranzitează județul să utilizeze rutele alternative de tranzit pe următoarele trasee: DN 17A, Sadova – Palma – Sucevița – Marginea – Rădăuți către Siret sau către Suceava și DN 17B, Vatra Dornei – Broșteni – Poiana Largului – județul Neamț.

Utilizarea rutelor alternative de tranzit se recomandă pentru fluidizarea și decongestionarea traficului rutier pe DN17, pentru evitarea supraaglomerării și a blocajelor în trafic, dar și pentru reducerea timpului de deplasare a șoferilor aflați în tranzit.

Peste 100 de polițiști rutieri și de ordine publică acționează zilnic în teren în această perioadă pe drumurile europene, naționale și județene pentru asigurarea fluidității traficului rutier, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Pe unele segmente de drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă, astfel încât recomandăm șoferilor prudență și adoptarea unei maniere preventive în conducerea vehiculelor.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii reamintesc șoferilor să-și echipeze regulamentar vehiculele atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei! Legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii sau valorile sporite de trafic, șoferilor li se recomandă să adoptate o manieră civilizată și să-și păstreze calmul.

Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să conducă preventiv, să nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşiri de coloane de autovehicule.

ȘTIRI