Accident pe raza comunei Cornu Luncii. Două mașini s-au tamponat. Autorul este un tânăr din PreuteștiRural

Accident pe raza comunei Cornu Luncii. Două mașini s-au tamponat. Autorul este un tânăr din Preutești

       Accesări: 11699

Incidentele se țin lanț pe drumurile naționale din zona Fălticeni. Un nou eveniment rutier s-a produs pe raza comunei Cornu Luncii. Două mașini, un Volkswagen Golf și un Mercedes E-Klasse, au fost implicate într-o tamponare.

Aceasta s-a produs pe fondul neasigurării în timpul manevrei de depășire.

Ambele mașini se deplasau pe aceeași direcție, dinspre Cornu Luncii spre Spătărești.

Șoferul mașinii Mercedes, un bărbat din județul Iași, a semnalizat și s-a angajat în depășirea mașinii Volkswagen, condusă de un tânăr din comuna Preutești.

Când vehiculul Mercedes, aflat în depășire regulamentară, a ajuns în dreptul autoturismului Volkswagen, conducătorul auto din Preutești a vrut să intre și el în depășirea unui alt autoturism care deplasa în fața acestuia.

Mahanu Design

În momentul următor, între cele două mașini s-a produs o coliziune laterală.

În urma impactului, șoferul ieșean, în vârstă de 26 de ani, a pierdut controlul volanului, iar autoturismul Mercedes a părăsit partea carosabilă. Ajunsă în șanț, mașina a lovit, cu partea laterală dreapta spate, un copac.

Incidentul a avut loc miercuri pe DN 2E, la ora 13.35, la ieșirea din Cornu Luncii spre Sasca.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului.

Ambii conducători auto au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. O pasageră aflată în mașina condusă pe șoferul ieșean a suferit un atac de panică. Ea a fost transportată la spital pentru investigații medicale.

Tânărul din Preutești, în vârstă de 19 ani, s-a ales cu amendă în valoare de 870 de lei și cu permisul suspendat pentru 60 de zile.

În contextul creșterii traficului auto în perioada sărbătorilor de iarnă, dar și a numărului accidentelor rutiere, Biroul Rutier Fălticeni recomandă șoferilor să acționeze după principiile conduitei preventive.

ȘTIRI