Polițiștii și jandarmii avertizează: Vom supraveghea de Florii toate zonele unde se încingeau grătareleActualitate

Polițiștii și jandarmii avertizează: Vom supraveghea de Florii toate zonele unde se încingeau grătarele

       Accesări: 3001

Românii iubesc să iasă la picnic și să pregătească fripturi sau pește pe jar. Sărbătoarea Floriilor era un moment așteptat de iubitorii de grătare, care aveau un motiv în plus de a ieși în natură. Anul acesta lucrurile stau diferit din cauza restricțiilor impuse de Ordonanțele Militare.

Chiar dacă de Florii se anunță un timp frumos, în duminica dinaintea Învierii nu avem voie să ieșim în aer liber, la picnic.

Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl vom face acasă.

Oamenii legii reamintesc faptul că accesul este restricționat în zonele de picnic, cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde.

Echipajele de Poliție Rutieră, de ordine publică și ale Jandarmeriei vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele.

Alma Clinic

Acces restricționat și în cimitire

De asemenea, anul acesta persoanele sunt rugate să renunțe să aprindă lumânări la cimitir, pentru cei răposați. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare, dar și atunci cu respectarea numărului maxim de 8 persoane.

Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult pentru a se asigura că sunt respectate restricțiile de circulație a persoanelor.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare încep de la 2.000 de lei și ajung până la 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv de la 10.000 la 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

În județul Suceava vor acționa în stradă peste 300 de polițiști, alături jandarmi, polițiști locali și militari.

Oamenii legii solicită populației, pentru binele individual și al comunității, ca cetățenii să rămână acasă, să limiteze contactul cu alte persoane și să respecte prevederile ordonanțelor militare.

ȘTIRI