Poliţiştii pot verifica autenticitatea adeverinţelor eliberate de angajatori. Peste 40 de infracţiuni de fals şi uz de fals constatate până acumActualitate

Poliţiştii pot verifica autenticitatea adeverinţelor eliberate de angajatori. Peste 40 de infracţiuni de fals şi uz de fals constatate până acum

       Accesări: 1010

Polițiștii din filtrele rutiere au la dispoziție aplicații informatice prin care pot verifica autenticitatea informaţiilor din adeverințele eliberate de angajatori în contextul pandemiei de coronavirus și calitatea de angajat a persoanei care prezintă o astfel de adeverință, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit ordonanțelor militare în vigoare, în situații de necesitate argumentate de activitatea lucrativă sau alte situații este permisă circulația persoanelor care pot prezenta pe lângă declarația pe proprie răspundere și o adeverință de la angajator care să certifice faptul că pesoana este angajată la unitatea respectivă.

În ciuda recomandărilor făcute pentru respectarea ordonanțelor militare și a măsurilor dispuse pentru prevenirea infectării cu Covid19, unii cetățeni aleg să încalce legea, expunându-se riscurilor de natură medicală dar și rigorilor legislației în vigoare.

Polițiștii au constatat în urma verificărilor adeverințelor prezentate peste 40 infracțiuni de fals și uz de fals, toate persoanele care au emis sau folosit astfel de documente fiind cercetate penal.

Este atrasă răspunderea penală atât pentru cel care utilizează o astfel de adeverință falsă cât și pentru persoana fizică sau juridică emitentă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

O astfel de situaţie s-a înregistrat recent şi în Fălticeni.

Poliţiştii au amendat un bărbat care a prezentat la control o adeverinţă emisă de administratorul unei societăţi de taximetrie. Mai mult, au întocmit şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”.

ȘTIRI