Noutăți privind testarea pentru reducerea perioadei de suspendare în cazul permiselor de conducereActualitate

Noutăți privind testarea pentru reducerea perioadei de suspendare în cazul permiselor de conducere

       Accesări: 728

Inspectorataul de Poliție Județean Suceava a anunțat că, începând de luni, 4 mai 2020, testările de cunoaștere a regulilor de circulație pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere  se vor organiza atât în interiorul cât și în exteriorul zonei carantinate.

Marțea, de la ora 10.00, la sediul Serviciului Rutier IPJ Suceava – situat pe strada Universității din municipiul Suceava – pot susține testarea persoanele care au domiciliul în zona de carantină;

În cazul persoanelor care au domiciliul în afara zonei carantinate, testarea va avea loc în zilele de joi, de la ora 13.00, la sediul Poliției Orașului Gura Humorului.

Susținătorii testului vor avea în vedere prevederile art. 106 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 conform căruia ,,titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate română sau străină susține la cerere testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. 2 litera a până în a 30 – a zi, inclusiv sau până în a 45 – a zi, inclusiv a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. 3 sau art. 104 alin. 4, după caz”.

Persoanele care vor susține testul vor purta în mod obligatoriu mască și mănuși de protecție și vor avea asupra lor pix cu pastă albastră.

Codrin Benta

Programul este valabil pe durata instituirii carantinei iar după încetarea stării de urgență se va reveni la programul normal, respectiv cele două testări săptămânale se vor susține la sediul Serviciuluio Rutier în zilele de marți, ora 10.00 și joi, ora 13.00.

Cei care promovează testul de cunoaștere vor înainta cererea de reducere și documentele aferente pe adresa de e-mail : circulație@sv.politiaromana.ro    

ȘTIRI