Polițiștii locali fălticeneni au intensificat acțiunile preventive și de control. Zeci de șoferi și pietoni amendațiLocal

Polițiștii locali fălticeneni au intensificat acțiunile preventive și de control. Zeci de șoferi și pietoni amendați

       Accesări: 1482

Mai multă disciplină pe drumurile publice. Acesta este unul dintre obiectivele pe care agenții Poliției Locale Fălticeni speră să-l atingă în urma acțiunilor desfășurate zilnic. Zilnic sunt sancționați zeci de conducători auto și pietoni pentru că nu respectă legislația în vigoare.

Lucrătorii din cadrul Poliției Locale sunt prezenți în zonele aglomerate ale orașului și pentru descurajarea și prevenirea faptelor anti-sociale.

Săptămâna aceasta, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, au fost aplicate amenzi în valoare de 25.000 de lei.

Numai într-o singură zi au fost sancționați zeci de conducători auto și pietoni, fiind aplicate alte 10 sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri.

Patru sancțiuni au fost aplicate pentru refuzul legitimării și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Alte 21 de amenzi au primit pietonii, pentru traversarea străzii prin loc nepermis și traversare pe culoarea roșie a semaforului.

Polițiștii locali au aplicat amenzi, într-o altă acțiune, pentru nerespectarea prevederilor legale privind accesul pe anumite sectoare de drum.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru neplata locului de parcare. 50 de șoferi au fost sancționați săptămâna aceasta, iar alți cinci pentru blocarea locurilor de parcare rezidențiale.

Alte 49 de sancțiuni au fost date conducătorilor auto pentru oprirea și staționare autoturismelor în locuri nepermise, iar alte trei amenzi pentru intrarea pe sectoare de drum unde accesul mașinilor este interzis.

12 șoferi au fost amendați pentru că au fost depistați conducând pe sectoare de drum unde sunt impuse limite de tonaj.

În ultima perioadă au existat mai multe controale pentru prevenirea faptelor antisociale, controale în domeniul activității comerciale, efectuarea de controale împreună cu aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Fălticeni cu privire la activitatea persoanelor ce desfășoară activități în regim taxi.

Lucrătorii de poliție au efectuat verificări referitoare la depozitarea resturilor din materialele de construcții, dar au acționat și pentru respectarea normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal.

Pe linie rutieră, agenții au sancționat conducătorii auto ce nu respectă zonele de oprire /staționare interzisă, dar și pe cei care nu respectă semnificația indicatoarelor de restricție tonaj.

În cadrul acelorași activități, polițiștii locali din Fălticeni au identificat autoturismele abandonate pe domeniul public sau privat.

ȘTIRI