Polițiștii l-au reținut pe șoferul fălticenean care circula cu mașina în zig-zag. Procurorii l-au pus sub control judiciarLocal

Polițiștii l-au reținut pe șoferul fălticenean care circula cu mașina în zig-zag. Procurorii l-au pus sub control judiciar

       Accesări: 1794

Un act nesăbuit i-a adus numai necazuri. Șoferul fălticenean, care în dimineața zilei de 30 ianuarie, circula cu mașina în zig-zag pe Bulevardul 2 Grăniceri, spre podul viaduct, a fost reținut de polițiști la data de 2 de februarie. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, pe numele căruia agenții i-au întocmit dosar penal, a fost introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă, pentru 24 de ore.

La sfârșitul lunii ianuarie, el a fost depistat conducând sub influența alcoolului, după ce un echipaj al Biroului Rutier Fălticeni pornise în urmărirea lui, după ce au observat că șoferul conduce sinuos și fără sistemul de lumini aprins pe timp de noapte.

La intersecția străzilor 2 Grăniceri cu Plutonier Ghiniță, în sensul giratoriu de la OMV-Romfour, conducătorul auto și-a avariat mașina, un Volkswagen Passat CC, după care polițiștii l-au testat cu alcooltestul.

Aparatul a indicat valoarea de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, șoferului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Concentrația de alcool rezultată în urma probelor a fost de 3,53 g/l alcool pur în sânge (proba I – ora 03:10), respectiv 3,42 g/l alcool pur în sânge (proba II – ora 04:10).

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Miercuri, 3 februarie, el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, în vederea luării unor măsuri preventive, iar procurorul de caz a dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI