Polițiștii din Fălticeni reacționează la accidentele cu pietoni. Ample acțiuni locale. Val de amenzi pentru pietoni și șoferiLocal

Polițiștii din Fălticeni reacționează la accidentele cu pietoni. Ample acțiuni locale. Val de amenzi pentru pietoni și șoferi

       Accesări: 1307

Agenții au ieșit în stradă. Două accidente cu urmări grave, petrecute recent în municipiul Fălticeni, unul soldat cu decesul unui pieton, altul cu rănirea unui adolescent, au avut efecte imediate în rândul oamenilor legii. Polițiștii și-au sporit prezența în spațiul public pentru a domoli neregulile pe care le săvârșesc participanții în traficul rutier și de a-i conștientiza asupra incidentelor care pot avea consecințe nedorite.

Echipaje ale Biroului Rutier Fălticeni și Biroului Ordine Publică Fălticeni au acționat două zile consecutiv în diverse zone ale orașului într-o amplă acțiune de prevenire pe linia producerii accidentelor cu pietoni.

Oamenii legii au constatat și de această dată că atât pietonii, cât și șoferii nu respectă regulile de circulație.

Pietonii traversează prin loc nepermis, iar șoferii fie nu acordă prioritate, fie opresc mașina la limită, mult prea aproape de pietoni, fie conduc cu viteze nepotrivite.

Acțiunea, desfășurată miercuri și joi, 9 și 10 februarie, s-a încheiat cu un val de amenzi.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

48 de sancțiuni au fost aplicate atât pietonilor, cât și șoferilor, în valoare de aproximativ 13.000 de lei. 33 dintre amenzi au fost aplicate pietonilor, iar alte 15 conducătorilor auto.

Au fost de aplicate și șase amenzi pentru depășirea vitezei admise în localitate.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat și alte nereguli în traficul rutier. Au fost identificate două cazuri de conducere sub influența băuturilor alcoolice, lipsa Inspecției Tehnice Periodice. Un permis de conducere și alte șase certificate de înmatriculare au fost reținute.

Acțiunea de prevenire s-a desfășurat pe străzile cu trafic intens, Bulevardul 2 Grăniceri, 13 Decembrie, Sucevei și Republicii, unde există risc ridicat pe producere a accidentelor rutiere.

Polițiștii au acționat câte patru ore zilnic în traficul rutier.

Acțiunile pe linie preventivă vor continua și în acest sfârșit de săptămână.

Polițiștii solicită atât pietonilor, cât și șoferilor să respecte regulile de circulație, șoferii să aibă o conduită preventivă, iar pietonii să se asigure de fiecare dată când traversează strada pe marcajele rutiere destinate traficului pietonal.

ȘTIRI