Noul bloc ANL va fi recepționat săptămâna viitoare. Familiile tinere din Fălticeni se vor putea muta la primăvarăExclusiv

Noul bloc ANL va fi recepționat săptămâna viitoare. Familiile tinere din Fălticeni se vor putea muta la primăvară

       Accesări: 3872

Vești bune pentru familiile tinere. Noul bloc ANL din Fălticeni va fi recepționat săptămâna viitoare. Reprezentanții instituției și cei ai constructorului vor fi prezenți la fața locului pe 20 februarie pentru evaluarea calității și conformității lucrărilor.

După încheierea acestei etape ANL va preda obiectivul către Primăria Municipiului Fălticeni, însă chiriile încasate vor ajunge la Agenția Națională pentru Locuințe.

Noul bloc are 20 de apartamente și 10 garsoniere, spații de depozitare la subsol.

Acesta este prima clădire ANL care dispune de lift.

Proiectul este finalizat de Simion Tehnoconstruct, după ce lucrările au fost sistate mai bine de un an din rațiuni economice.

Codrin Benta

Noii chiriași se vor muta la primăvară

Blocul de pe strada Ana Ipătescu nr.51 va beneficia de lucrări de sistematizare exterioară, ce vor fi realizate de autoritățile locale, care au asigurat și racordul utilităților (apă, gaz, energie).

Odată cu încălzirea vremii, vor fi amenajate spațiile verzi din jurul clădirii, dar și locurile de parcare. Vor 22 de locuri destinate special pentru chiriașii ANL.

Tinerele familii se vor putea muta în casă nouă în primăvară.

50 de cereri au fost primite pentru cele 30 de unități locative.

Repartizarea locuințelor este plănuită în luna aprilie

Primarul Cătălin Coman spune că lista de priorități este aprobată de Consiliul Local.

Repartizarea apartamentelor și garsonierelor va fi realizată pe baza acesteia.

Edilul municipiului Fălticeni menționează că distribuirea acestora ar putea avea loc în luna aprilie.

Pentru ceilalați 20 de solicitanți, dintre cei 50 înscriși pentru o locuință, aceștia vor fi incluși pe lista următoarelor proiecte.

Două noi blocuri vor fi ridicate pentru tinerii din Fălticeni, ambele fiind localizate pe strada Armatei, lânga sediul APIA.

Primar Coman a menționat că lucrările vor începe în această vară.

Un bloc va fi finanțat de ANL și va avea 12 apartamente, iar unul va fi realizat cu fonduri prin PNRR și va beneficia de 20 apartamente.

Ambele obiective ar urma să fie finalizate în vara anului 2024.

ȘTIRI