Polițiștii din Fălticeni au făcut curățenie printre vitezomani. Număr record de permise reținute în trei luniActualitate

Polițiștii din Fălticeni au făcut curățenie printre vitezomani. Număr record de permise reținute în trei luni

       Accesări: 6430

Le-au stins pofta pentru kilometri la oră. Zeci de împătimiți ai vitezei au căzut în plasa acțiunilor pentru prevenirea accidentelor, acțiuni desfășurate preponderent pe drumurile naționale și județene de Biroul Rutier Fălticeni. Oamenii legii au manifestat toleranță zero față de șoferii mult prea grăbiți, care pentru abaterea săvârșită au rămas fără permis pentru 90 de zile.

Au fost și cazuri în care unii conducători auto li s-a reținut permisul pentru jumătate de an. Este cazul unui bucureștean depistat cu 162 km/h în localitatea Vadu Moldovei.

Șoferii aflați în tranzit sunt abonați la amenzi și, de cele mai multe ori, rămân și fără permis.

Nici conducătorii auto suceveni nu sunt mai prejos. Aceștia se simt în largul lor mai ales pe strada Sucevei, pe porțiunea de doi kilometri până la ieșirea din Fălticeni unde circulă adeseori cu viteze de peste 100 km/h.

Oamenii legii acționează atât cu mașini inscripționate, cât și cu un autoturism Dacia Logan neinscripționat, cu numere de înmatriculare obișnuite.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pentru a-i depista mai ușor pe vitezomani, agenții Poliției Rutiere Fălticeni renunță de multe ori să stea într-un punct fix, preferând să circule cu vehiculul neinscripționat în coloana de mașini. Așa au identificat zeci de șoferi care au depășit sau oprit neregulamentar, au circulat cu viteză excesivă sau au efectuat manevre periculoase.

240 de permise reținute în trei luni

Agenții Biroului Rutier Fălticeni au adunat o „zestre” impresionantă în primul trimestru din acest an.

Nu mai puțin de 240 de permise au fost reținute pentru diverse abateri la regimul rutier. Majoritatea au fost înregistrare pe drumurile naționale care străbat comunele Drăgușeni, Forăști, Vadu Moldovei, Fântâna Mare și Cornu Luncii.

La vârful clasamentului abaterilor sunt vitezomanii.

Pentru 170 dintre cei 240 de șoferi, permisele le-au fost reținute pentru depășirea vitezei în localitate. Aceștia au fost surprinși cu viteze cuprinse între 101 și 160 km/h.

Comparativ cu anul trecut, se înregistrează o creștere cu 52% a abaterilor pe această categorie de contravenție. În primul trimestru din 2020, au fost reținute 90 de permise pentru depășirea vitezei.

Din datele statistice reiese că, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021, au fost reținute alte 40 de permise pentru depășire pe linie continuă.

În tot acest timp s-au dar și amenzi cu duiumul. Numai pentru nepurtarea centurii de siguranță, agenții Biroului Rutier Fălticeni au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale, dintr-un total de 955.

Anul trecut, în aceeași perioadă au fost reținute 155 de permise de conducere, față de 240 în primul trimestru al anului curent.

ȘTIRI